معاون حقوقي و امور مجلس وزارت بهداشت الزام پزشکان به تک شغله بودن را برخورد با معلول دانست و گفت: برخورد با معلول حتي با قوه قهري اگرچه بي‌تآثير نيست، ليكن مادامي كه به ريشه پرداخته نشود دردي را دوا نخواهد كرد.

 به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛مهندس طاهر موهبتي در خصوص طرح تک شغله شدن صنوف جامعه از جمله پزشکان که از توسط کمیسیون اجتماعی مجلس ارائه شده است، گفت: نفس اينكه تمامي گروه‌هاي شغلي داراي يك شغل باشند بدون ترديد يك حرف علمي و سنجيده‌اي است. این حرف هم به لحاظ آرامش و رفاه انسان‌ها هم به جهت قرار گرفتن موقعيت‌هاي شغلي براي همه مردم و هم به لحاظ كيفيت خدمت كه به دليل خستگي فرد شاغل كاهش مي‌يابد، امري معقول و متين است.

وي افزود: ليكن بايد ديد آنچه كه موجب مي‌شود غالب شاغلين گروه‌هاي شغلي مختلف در شيفت‌هاي صبح، عصر و حتي شب كار مي‌كنند چيست؟ حتماً تأييد مي‌كنيد يكي از زمينه‌هاي اصلی اين امر و شايد مهمترين آن معيشت افراد است. قدر مسلم خانواده‌اي كه بخواهد از سطح زندگي نسبتاً متوسط برخوردار باشد براساس تعريف خط فقر، سطح زندگي و حقوق تعيين شده قانوني امري دور از ذهن خواهد بود. حال بخواهد اين فرد معلم باشد، پزشك باشد، كارمند اداري باشد مهندس باشد و يا هر شغل ديگر.

وي ادامه داد: پس علي‌القاعده حكومت‌ها در چنين شرايطي در بدو امر به سراغ حل مشكل مي‌روند. قطعاً برخورد با معلول حتي با قوه قهري اگرچه بي‌تأثير نيست ليكن مادامي كه به ريشه پرداخته نشود دردي دوا نخواهد شد. كما اينكه بسيارند محدوديت‌هاي اينچنيني كه به دليل نپرداختن به اصل موضوع نتيجه‌اي به همراه نداشته است، اگرچه تشخيص موضوع به درستي صورت پذيرفته باشد.

وي تصريح كرد: به نظر من نمايندگان محترم مجلس نيز كه با قصد حمايت از سلامت محرومان طرح را ارائه كرده‌اند، در برنامه پنجم خود به اين مهم كاملاً وقوف داشته فلذا بر اين اساس بر واقعي شدن تعرفۀ خدمات درماني تأكيد داشته و يا بر افزايش حقوق پزشكان در مناطق محروم تاكيد كرده‌اند.

موهبتي در ادامه اظهار داشت: حال اگر يك چنين اتفاقي نيفتد و بخش خصوصي به دليل وجود و امكان كسب درآمد بالاتر، داراي جذابيت بيشتري باشد بدون شك نتيجه ذاتي آن جذب متخصصان به سمت بخش خصوصي خواهد بود و در چنين فرآيندي محصول طبيعي آن كمبود پزشك در بخش دولتي و عدم ارائه خدمات مطلوب در اين بخش خواهيم بود كه در اين حالت نيز محرومان بيش از گذشته صدمه خواهند ديد.

وی ادامه داد: فلذا مي‌بايست به دغدغه بحق نمايندگان محترم توجه جدي معمول نمود كما اينكه وزير محترم بهداشت نيز در دفاع از حذف مواد 5 و 6 به اين دغدغه توجه لازم را معمول داشتند.

وي گفت: جالب است بدانيد موافقين و مخالفين طرح، هردو گروه دغدغه سلامت محرومان را داشتند لاكن نوع نگاه متفاوت است و البته وجود برداشت‌هاي مختلف در فضاي كارشناسي و تصميم‌گيري امري مفيد و نشان از پويايي مجلس است.

وی افزود: به هر ترتيب برگشت طرح به كميسيون اجتماعی جهت بررسي مجدد، فرصت مناسبي است تا صاحبنظران و متخصصان بدون تعصّب صنفي و بخشي در يك فضاي كارشناسي روش‌هاي مطلوبي را براي حل اين مشكل بيابند.

معاون حقوقي و امور مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در اين نگاه حتماً به موانع اصلي توجه ويژه‌اي معمول مي‌گردد، به ويژه آنكه بعيد مي‌دانم در شرايط رفاه مناسب و تأمين معيشت، جز عده‌اي كه بسيار محدود هستند بخواهند سلامت و آرامش خود را به واسطه كسب درآمدهاي نامحدود و اشتغال در شيفت‌هاي مختلف كاري به مخاطره اندازند.

گفتني است طرح تك شغله شدن همه اصناف از جمله پزشكان، هفته پيش در صحن علني مجلس شوراي اسلامي مطرح شد و به دليل رأي نياوردن براي اصلاحات به كميسيون طراح اين طرح يعني كميسيون اجتماعي مجلس ارجاع شد.

شايان ذكر است اين طرح بهمن ماه سال گذشته نيز به دليل نواقصي كه داشت از سوي شوراي نگهبان به مجلس برگشت خورده بود.

برچسب ها: پزشک ، اجتماعی ، کمیسیون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.