وي با بيان اينکه اوکراين در کنار کشورهايي مانند آرژانتين و برزيل از توليدکنندگان عمده ذرت در جهان است افزود: با توجه به اين که کشور غلاتي مانند ذرت را صادر مي کند نميتوان آن را کشوري بدون صادرات مواد دامي و.. خواند.
مشکوه با اشاره به اين موضوع که تا امروز هيچ گوشتي از اوکراين وارد کشور نشده است، ادامه داد: تاکنون تنها يک مجوز براي واردات گوشت از اوکراين صادر شده، که اين محموله وارداتي نيز براي نمونه برداري و آزمايش وارد کشور شده است.
وي اظهار داشت: ما نمونه مورد نظر براي سازمان انرژي اتمي ارسال کرديم و اين سازمان پس از بررسي و آزمايش هاي لازم اعلام کرد هيچ گونه آلودگي در اين گوشت ها مشاهده نشده است.
مشکوه با اشاره به حساسيت و نگراني هاي موجود در اين زمينه افزود: با توجه به اين مسائل و احساس نياز به بررسي مجدد اين موضوع کارگروهي براي بررسي واردات گوشت از اوکراين و همچنين براي سلامت اين گوشت ها تشکيل داده ايم.
وي اضافه کرد: اين کارگروه به عنوان کارگروه ارزيابي مخاطرات علاوه بر بررسي هاي لازم از نظر مطالعات کتاب خانه اي و مطالعات کتاب خانه اي و مطالعات ميداني، قرار است بازديدي از کشور اوکراين داشته باشد و در آن جا نيز اين موضوع را بررسي کند.
مشکوه ادامه داد: پس از انجام بررسي هاي فوق و با توجه به نتايج حاصل شده سازمان دامپزشکي تصميم ميگيرد که اجازه واردات اين گوشت ها را صادر کند يا خير؟
وي در رابطه با مشکلات ايجاد شده در واردات گوشت از هندوستان نيز گفت: واردات گوشت از اين کشور دچار مشکلات بهداشتي نيست و به احتمال زياد به دليل مسائل بازرگاني دچار مشکل شده است.
لازم به ذکر است حادثه چرنوبيل در 26 آوريل 1986 ميلادي در رآکتور شماره 4 نيروگاه چرنوبيل اوکراني که از نوع رآکتورهاي rbmk بود رخ داد از حادثه اتمي چرنوبيل به عنوان بدترين حادثه اتمي غير نظامي تاريخ جهان نام برده شده است.
انتهاي پيام/