به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني المنار ؛ با وجود هشدارهاي متعددي که رهبران سوريه در خصوص گروههاي وابسته به شبکه القاعده داده بودند اما اين گروهها به خدمت گيري و جذب جوانان ترکيه و تهديد اين کشور و مداخله در برخي مناطق آن را در ميان سکوت رسمي دولت ترکيه و نگراني مردم آن آغاز کردهاند.
گزارشگر المنار در گزارشي گفت: هشدارهاي بشار اسد رئيس جمهور سوريه به ترکيه مبني بر اينکه بهاي سنگيني را بابت حمايت از گروههاي مسلح خواهد پرداخت و همچنين متمرکز شدن شبکه القاعده در مرزها ، اين احساس را به وجود آورده که تحولاتي در شمال سوريه در حال وقوع است.اکنون آتش فعاليت اين گروهها دامن امنيت و ثبات ترکيه را هدف قرار داده است چرا که گروه موسوم به دولت اسلامي در عراق و شام وابسته به شبکه القاعده به دولت ترکيه هشدار داده و از آنکارا خواسته است مرزهايش را به رويش بازگذارد.
خبرهايي از جذب و به خدمت گيري جوانان ترک با عنوان جهاد در سوريه منتشر شده است که امکان دارد روزي دامن اين کشور را نيز بگيرد. رسانههاي ترکيه گزارشهاي مختلف و داستانهايي از پدران اين جوانان که براي يافتن فرزندانشان به سوريه رفته اندتا ردپايي از آنان در اردوگاههاي القاعده پيدا کنند ، منتشر کرده اند. برخي از اين پدران پس از تهديد و پرداخت غرامت مالي به فرماندهان اين شبکه با پسرانشان بازگشتهاند.مطبوعات ترکيه نوشتند مقامات نيروهاي امنيتي اين کشور چشمان خود را به روي آنچه که رخ مي دهد بستهاند.
مطبوعات ترکيه نوشتهاند پدر يکي از اين جوانان به مقامات اعلام کرده بود فرزندش در سوريه ناپديد شده است اما پاسخ آنها اين بود که فرزندش به حد بلوغ رسيده است و حق دارد هر کاري که دوست دارد انجام دهد.
اين حوادث نشان ميدهد دولت رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه در قبال شبکه هاي تندرو سهل انگاري عمدي کرده زيرا بر اين باور است که بايد راه به روي همه تلاشها بازگشته شود تا نظام سوريه تغيير کند اما اين ديدگاه پس لرزههايي نيز داشته که اعتراضات به سياستهاي خارجي دولت اردوغان به ويژه در ارتباط با پرونده سوريه از جمله آنهاست.
سوريه همانند تعدادي از کشورهاي منطقه خودش را پس از انصراف آمريکا از حمله به سوريه ، تنها مي بيند و اکنون تلاش مي کند به شيوه هاي مختلف بر اوضاع ميداني در سوريه تأثير بگذارد تا در مشخص کردن آينده سوريه براي خودش جايگاهي دست و پا کند.
از طرف ديگر دولت ترکيه براي خودش محاسباتي دارد. ناظران مي گويند بخشي از تسهيلاتي که دولت ترکيه براي شبکه القاعده فراهم مي کند براي آن است که القاعده با کردها در استانهاي حسکه و رقه مي جنگد و آنکارا معتقد است شبکه القاعده يک سد محکم در مقابل هرگونه گسترش مسلحانه کردها به سمت ترکيه است زير اين کشور نيز مناطق کردنشيني دارد و کردهاي ترکيه خواستار حقوق خود در داخل اين کشور هستند.