به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛حميد رضا تشيعي در شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران در تبریز، یکی از چالش هاي بخش آب كشور را کم آبی سیستماتیک خواند و گفت : به طور سيستماتيک در کشور دچار کم آبي هستيم و اين روند به سرعت رو به افزايش است.
وي افزود:منطقه خشک و نيمه خشک با بارندگي متوسط ۲۵۰ ميليمتر، رشد جمعيت، تدوام خشکسالي براي سيزدهمين سال متوالي و رشد مصرف ناشي از رشد فعاليت ها باعث کم آبي سيستماتيك در كشور شده است.
وي بر ضرورت مشاركت ملي همه دستاندركاران محيط زيست و بهداشت كشور بر تضمين كيفيت آب شرب تأكيد كرد و ادامه داد: موضوعي که بايد در رأس همه مسائل به آن اشاره شود چالشهاي اين بخش در بحث تأمين آب شرب است.
معاون بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص چالش دیگر بخش آب افزود: تغييرات ساختار اقتصادي در سطح داخلي و بينالمللي اين موضوع را تشديد كرده و باعث کم پولي سيستماتيک شده است.
وي علت كم پولي سيستماتيك را واقعي نبودن تعرفهها عنوان و تصريح کرد: نميتوانيم قيمت تمام شده آب را از مشترکين بگيريم و از طرفي ديگر حساسيت صنعت در رشد روز افزون هزينهها دچار کم پولي سيستماتيک در اين عرصه شده است.
وي افزود: ساختار اقتصاد ملي و بين المللي اين موضوع را تشديد کرده و تغييرات ساختاري گفته شده بر اين موضوع افزوده است.
تشیعی در خصوص ضرورت مشارکت ملی همه دست اندرکاران محیط زیست و بهداشت کشور بر تضمین کیفیت آب شرب کشور گفت: وزارت بهداشت به عنوان محور اصلي حاكميت و حوزههاي ديگر با هم راستا شدن با سياستهاي اين وزارتخانه نقش خود را در تضمين سلامت و بهداشت جامعه ايفا مي كنند.
وي ادامه داد: بخش آب يكي از عوامل تأثير گذار در اين مسير است و در صورت مشاركت ساير عوامل تأثير گذار در نظام سلامت كشور، تأمين آب شرب و بهداشتي مورد نياز با كميت و كيفيت مطلوب خواهد بود.
وي تصريح كرد: شركت هاي آب و فاضلاب در آغاز دهه هفتاد در حالي تشكيل شدند كه بسياري از نقاط كشور در شرايط هشدار يا اضطرار از نظر تأمين آب شرب قرار داشتند.
وي افزود: با تلاش مضاعف اين شركت ها به حمدالله شرايط به حالت عادي برگشته است.
تشيعي از چالش هاي شديد كم آبي، كم پولي و تشديد عوامل آلودهكننده آب شرب به عنوان مشكلات پيشروي شركت هاي آب و فاضلاب ياد كرد و گفت: در صورتيكه دستگاه هايي كه در آلودهسازي منابع آب نقش دارند، به وظايف و تعهدات خود به درستي عمل نكنند شركتهاي آب و فاضلاب نخواهند توانست به تنهايي پاسخگوي تغييرات و چالش هاي كيفيت آب شرب باشند.
وي به استفاده بيرويه از سموم و كودهاي شيميايي، معضل شيرابههاي اماكن دفن زباله، روانابهاي شهري حاوي آلايندههاي خطرناك، فاضلابهاي صنعتي به عنوان عوامل اصلي تهديد كننده منابع آب در حال حاضر اشاره كرد و گفت: دستگاه هاي متولي نظير وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محيط زيست مكلفند با تبيين مقررات و قوانين سختگيرانه برخورد جدي با عوامل آلوده كننده، بخش آب و فاضلاب كشور را در تضمين سلامت آب ياري كنند.
تشيعي خاطرنشان کرد: برنامه ايمني آب از يك پروتكل جهاني نشأت گرفته است و در حال حاضر با همكاري بخش آب و فاضلاب و وزارت بهداشت به صورت پايلوت در چند شهر كشور در حال انجام است.
وي ادامه داد:اين برنامه اكنون به عنوان يكي از تجربيات موفق در جلب مشاركت دستاندركاران تأثيرگذار در كيفيت آب است و بايد در عمل به صورت جدي دنبال شود تا بخش آب و فاضلاب بتواند به وظيفه اصلي خود در تأمين سلامت و بهداشت جامعه عمل كند.
انتهاي پيام/