محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه سي ان ان آمريکا تأکيد کرد که روند گفتگوهای ایران و ۱+۵ تا به امروز، برای هیچکس سودی نداشته و باید تغییر کند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ، وزیر خارجه ایران که در گفتگو با "فريد زکريا" از شبکه تلویزیونی CNN شرکت کرده بود گفت روندی که در مذاکرات هسته ای در ده سال گذشته وجود داشته باید تغییر کند: "آنچه در ده سال گذشته انجام داده ایم نه برای ۱+۵ فایده ای داشته نه برای ایران. تحریم های شدیدی علیه ایران اعمال شده که مردم ایران را به دشواری انداخته است. در عین حال بجای چند صد سانتریفیوژی که ده سال پیش داشتیم اکنون ۱۸۰۰۰ سانتریفیوژ داریم، بنابراین هیچکس از این الگوی رابطه بهره ای نبرده و نیاز به تغییر وجود دارد."

ظریف پیش از این هم گفته بود طرحی که گروه ۱+۵ قبلا به ایران داده بود، "به تاریخ پیوسته" و این گروه باید با یک دیدگاه جدید با ایران مذاکره کند.

بدنبال اظهارات دکتر ظریف، جان کری وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در اجلاس همکاری‌های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (اِیپِک) به اندونزی سفر کرده گفت "۱+۵ پیشنهادی را در آلماتی پیش روی ایران قرار داد اما من فکر نمی کنم ایران هنوز پاسخی به آن داده باشد. بنابراین ما منتظر برخوردی کاملا متفاوت از طرف ایران هستیم."

قرار است اولین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ بعد از روی کار آمدن حسن روحانی بعنوان رییس جمهور ایران هفته اینده در ژنو انجام شود.

وزیر خارجه ایران در ادامه گفتگو با CNN گفت علت اینکه ایران با وجود منابع غنی نفت و گاز به سراغ انرژی هسته‌ای رفته تنوع منابع انرژی از نقطه نظر محیط زیستی و توسعه پایدار بوده است.

آقای دکتر ظریف گفت ایران قصد غنی سازی نداشته اما چون نتوانسته از شرکت غنی سازی یورودیف در فرانسه که بیست درصد آن متعلق به ایران است حتی یک گرم اورانیوم دریافت کند مجبور به این کار شده بنایراین "آنها ایران را به شرایطی سوق دادند که مجبور شد روی پای خود بایستد. این انتخاب ایران نبود بلکه از سر نیاز بود."

وزیر خارجه ایران به فرید زکریا مصاحبه‌گر CNN گفت ایران تاسیسات اتمی مخفی نداشته و بنا بر قواعدی که در گذشته وجود داشته فقط باید ۱۸۰ روز پیش از استفاده از اورانیوم در تاسیساتش این موضوع را به اطلاع آژانس بین المللی انرژی اتمی می رسانده و این کار را هم کرده است: " آژانس بین المللی انرژی اتمی در ده سال گذشته بیشتر از هر کشور دیگری برنامه هسته ای ایران را زیر نظر داشته اما حتی نتوانسته یک مدرک پیدا کند که نشان دهد برنامه هسته‌ای ایران از مسیر صلح آمیز منحرف شده است. با این حال ایران مایل است با آژانس همکاری کند و به سوالهای قبلی پاسخ دهد. ما مایلیم راه اعتمادسازی و شفافیت در پیش بگیریم تا هر گونه شکی برطرف شود."

ظریف همچنین از اینکه پرزیدنت اوباما با زبانی صحبت کرده که برای مردم ایران توهین آمیز بوده متاسف است و از رییس جمهوری آمریکا خواست به وعده‌های خود مبنی بر رعایت احترام متقابل پایبند بماند. به گفته ظریف واکنش مردم ایران به این زبان تهدید و ارعاب بسیار منفی بوده است.

وزیر خارجه ایران گفت ایران درباره ارتباط با آمریکا به دلیل عملکرد این کشور در گذشته نگرانی‌های بسیاری دارد اما تاکید کرد در حال حاضر مهمترین و فوری‌ترین مسئله برنامه هسته ای ایران است.

وي با انتقاد از اسرائیل که یکی از سه کشوری است که به پیمان منع گسترش سلاحهای هسته‌ای (NPT) نپیوسته گفت "اسرائیل برنامه هسته ای مخفی و حداقل دویست کلاهک جنگی اتمی دارد و جالب است که چنین رژیمی با بی‌شرمی در جامعه بین المللی راه افتاده و می‌گوید کشوری که عضو ان پی تی است و کاملا به الزامات آن پایبند بوده، تهدیدی اتمی است.

وزیر خارجه ایران گفت زرادخانه هسته ای اسرائیل تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان است.

 ظریف ادعاهای اسرائیل را دروغ خواند و گفت اسرائیل از سال ۱۹۹۲ می گوید ایران شش ماه دیگر به بمب اتمی دسترسی پیدا می‌کند و اکنون بیست و یکی دو سال گذشته و "ما هنوز بمب اتمی نداریم و نخواهیم هم داشت چون آن را در جهت منافع خود نمی بینیم."
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار