به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ،مسئول آزمایشگاه تحقیقاتی ارتعاشات و آنالیز مودال دانشکده فنی و مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز با اعلام این خبر گفت: لاشه این ربات در دانشگاه تبریز موجود بود که با راه اندازی مجدد و ارتقاء، قابلیت های آن با آخرین رباط های 6 درجه آزادی مشابه در دنیا رقابت می کند و قیمت تمام شده آن نیز بسیار پایین تر است.
به گفتۀ مرتضی صادقی، در این پروژه، یک ربات بازو با شش درجه آزادی به همراه کنترلر و درایور مربوطه طراحی گردید که قادر است در محیط نرم افزار Matlab و بر اساس هر نوع کنترلی که کاربر برنامه ریزی می نماید، کارکند.
مسئول آزمایشگاه تحقیقاتی ارتعاشات و آنالیز مودال دانشکده فنی و مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به قابلیت های دیگر این ربات گفت: بستر انتقال داده ها شبکه Lan است و لذا ربات مزبور از هرکامپیوتری متصل به شبکه اینترنت قابل کنترل است، و اینکه بر اساس تکنولوژی Target Pc امکان کار به صورت Real Time را فراهم کرده است.
وی همچنین یاد آور شد: این سیمولاتور و کنترلر بازوی رباتیک شش درجه آزادی، دارای حافظه داخلی نیز برای تکرار حرکات آموزش یافته و نمایشگر لمسی و صفحه کلید کنترلی می باشد.
به گفتۀ وی، این سیمولاتور و کنترلر بازوی رباتیک شش درجه آزادی دارای پورت ورودی و خروجی همه منظوره با امکان پنچ ورودی خروجی دیجیتال و سه ورودی خروجی آنالوگ جهت نصب تجهیزاتی مانند دوربین، حسگرهای فشار، و غیره در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، سیمولاتور و کنترلر بازوی رباتیک 6 درجه آزادی در محیط Matlab به منظور استفاده در زمینه های آموزشی و پژوهشی، با حضور جمعی از مسئولان، دانشجویان و اساتید جوان این دانشکده رو نمایی و راه اندازی شد/س