به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران علیرضا اسلامی اظهار داشت: به مناسبت بزرگداشت هفته دامپزشکی و برای افزایش سطح آگاهی دانشآموزان در زمینه بیماریهای مشترک با همکاری اداره آموزش و پرورش کلاس آموزشی مستمر ثمر برای دانشآموزان این شهرستان برگزار شد.
وی افزود: عدم آگاهی افراد نسبت به بیماریهای دامی و مشترک با انسان سبب انتقال این بیماریها به انسان میشود که میتواند سلامت انسانها را به خطر انداخته و بالطبع آن صدمات جبرانناپذیری به بهداشت و سلامت جامعه وارد کند.
اسلامی تصریح کرد: نخستین گام در راستای پیشبرد اهداف دامپزشکی، آموزش است و در این راستا سال جاری نیز با برگزاری کلاسهای آموزشی برای دانشآموزان مقطع متوسطه گامهای موثری برای تامین بهداشت جامعه از طریق آموزش و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد: شبکه دامپزشکی راور برگزاری کلاسهای آموزشی، تهیه اطلاعیه و بروشور بهداشتی را در صدر برنامههای کاری خود قرار داده و یکی از کارهای برجسته سال جاری نمایش فیلمی با عنوان همین موضوع برای افزایش کارایی کلاسهای آموزشی برای قشر مذکور بوده است. اسلامی ابراز داشت: باید از هر فرصتی برای آموزش و آشنایی هر چه بیشتر مردم استفاده کرد تا گام موثری در زمینه پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام و صیانت از سرمایه دامی کشور برداشته شود.
سرپرست شبکه دامپزشکی راور گفت: بیماری بروسلوز یا تب مالت از جمله بیماریهای مشترک مهم بین انسان و دام است که عمدهترین راه انتقال بیماری از طریق خوراکی به ویژه مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه است و در انسان علائمی مانند تب مواج، لرز شدید، عرق کردن شدید و دردهای عمومی میتوان اشاره کرد.
وی عنوان کرد: دامداران با آرامش خاطر و بدون هرگونه نگرانی در صورت مشاهده بیماری سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی دامپزشکی مراجعه کنند.
اسلامی تصریح کرد: از عمده فعالیتهای شبکه دامپزشکی شهرستان در مبحث مبارزه با بیماریهای دامی قابل انتقال به انسان را واکسیناسیون شاربن، بروسلوز، واکسیناسیون هاری، تست سل، خونگیری و تست بروسلوز، تست مشمشه، مراقبت و پایش جنون گاوی، مراقبت و پایش آنفلوانزای پرندگان، سمپاشی دام علیه کنه و انگلهای خارج بدن دام در طرح مبارزه با CCHF و ... است.