به گزارش
خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران مهندس علیرضا جعفری با اشاره به ابعاد مهم اجتماعی و فرهنگی نوسازی بافت های فرسوده و اهمیت جذب مشارکت های اجتماعی و اقتصادی مردم در این حوزه ، گفت : راه حل مساله نوسازی تعریف رویکرد مداخله ای در بافت های فرسوده است که قبل از اتکا به راهکار های کالبدی می بایست بر پایه راهکارهای اجتماعی و اقتصادی و با مشارکت جامعه محلی تعریف، برنامه ریزی و اجرا شود.
وی با بیان این که رویکرد مداخله ای در بافت های فرسوده از سال 1386 به منظور تسهیل و تسریع جریان نوسازی و تحقق مدیریت هماهنگ در این فرآیند با عنوان "تسهیل گری" در بافت های فرسوده شهر تهران شروع شد، افزود: دفاتر خدمات نوسازی با توجه به آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و دستورالعمل آن مبنی بر راه اندازی این دفاتر در محدوده ها و محلات فرسوده شهری، اوایل سال 1391 از سوی سازمان نوسازی شهر تهران آغاز به کار کردند.
جعفری تصریح کرد: دفاتر خدمات نوسازی با اطلاع رسانی پلاک به پلاک درخصوص ضرورت نوسازی، شرایط و تسهیلات پیش بینی شده، برگذاری جلسات عمومی، جلسات گروهی هدفمند در درب منازل و محل دفتر و اقدامات متنوع تبلیغی- ترویجی و نیز شناسایی و معرفی سرمایه گذار و عقد موافقتنامه و قراردادهای مشارکت، ساکنان و مالکان بافت را در ورود به فرآیند نوسازی یاری می رسانند.
وی بررسی آمار تجمیع در سال 92 و متوسط تعداد پلاک های تجمیعی در قیاس با سال های قبل را گواهی بر جایگاه و اهمیت نقش آفرینی این دفاتر در روند نوسازی و کیفی سازی ساخت و سازها در بافت های فرسوده دانست.
به گفته وی از ابتدای سال 91 تا 31 شهریورماه 1392 برای 51367 واحد مسکونی پروانه صادر شده و سهم پروانه های تجمیعی از 1 درصد در سال 1387 به 36 درصد رسیده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که میانگین تعداد پلاک های تجمیعی از 2 پلاک در سال 1387 به 7/2 پلاک در سال جاری افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: سهم تجمیع در زیربناهای تولیدی از 2 درصد در سال 87 به 51 درصد، سهم تجمیع در تعداد واحدهای تولیدی از 2 درصد در سال 87 به 53 درصد و سهم تجمیع زیربنای مسکونی از 2 درصد در سال 87 به 53 درصد در سال جاری رسیده است.