به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، رئیس بخش پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بیمارستان نمازی گفت: برای نخستین بار در کشور در این مرکز پیوند، سلول های مغز استخوان گرفته می شود و سلولهای تک هسته ای جدا و در همان روز به مایع نخاع بیمار تزریق می شود که بر این اساس شانس عفونت کم می شود.
دکتر مریم ذاکری نیا ادامه داد: پیش از این سلولهای تک هسته ای را در محیط کشت به سلولهای مزانشیم تبدیل می کردند و بعد از مدتی در مایع نخاعی تزریق می شد که به دلیل ایجاد عفونت، استفاده از این شیوه لغو شد و در حال حاضر در کشور فقط در بخش پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بیمارستان نمازی به این شیوه جدید پیوند مغز استخوان انجام می شود.
وی افزود: از ابتدای استفاده از این شیوه جدید در شیراز تاکنون حدود 16 بیمار مورد سلول درمانی قرار گرفته اند که در مجموع بین 10 تا 40 درصد نتیجه بخش بوده که می توان گفت مطابق با استاندارهای سایر مراکز فعال در دنیا مانند آلمان و چین است.
دکتر ذاکری نیا بیان کرد: پیش از این برای پیوند مغز استخوان از مغز استخوان استفاده می شد اما در حال حاضر بیشتر از سلولهای بنیادی خون استفاده می شود.
این فوق تخصص خون و سرطان که موسس نخستین بخش پیوند مغز استخوان استاندارد در کشور نیز است، ادامه داد: ما در سال 72 در شیراز با استفاده از دستگاه های هواساز و سایر موارد استاندارد موفق شدیم که نخستین بخش پیوند مغز استخوان استاندارد کشور را راه اندازی کنیم که تاکنون بیش از 700 بیمار در این مرکز پیوند شده اند که در مجموع بین 60 تا 90 درصد موفق بوده است.
دکتر ذاکری نیا در زمینه نوع بیماریهایی که در این بخش پیوند مغز استخوان می شوند، گفت: تالاسمی ماژور، سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی، سرطان مغز استخوان، کم کاری مغز استخوان و سایر بیماری های صعب العلاج در این بخش پیوند می شوند.
وی افزود: بیماران از تمام نقاط کشور از جمله اصفهان، کرمان، بندرعباس، خوزستان، بوشهر و حتی از مشهد برای درمان به مرکز پیوند مغز استخوان بیمارستان نمازی شیراز مراجعه می کنند.
دکتر ذاکری نیا گفت: سلول درمانی در بیماران مبتلا به بیماری های نورولوژیک مانند پارکینسون، آتروفی مخچه، cp ( نوزدانی که هنگام تولد اکسیژن به مغزشان نمی رسد ) صدمه به نخاع و سایر موارد نیز انجام می شود که موفقیت تیم در آنها بین 10 تا 40 درصد بوده است./س