به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛ دکتر رسول دیناروند، رئیس غذا و داروی وزارت بهداشت در همایش "روز جهانی غذا" گفت: با توجه به مسئولیت و ماموریت غذا و دارو مشکلات را به دو دسته بیان می کنیم یکی مشکلات مربوط به سلامت و ایمنی فراورده های غذایی و مشکلات تغذیه و "امنیت غذایی" قسمت دوم ایمنی غذا است،چالش های اساسی در این خصوص داریم، بحث فراورده های کشاورزی و باقی ماندن سموم در این محصولات و مواد غذایی فرآوری شده ماننده سوسیس و کالباس که باید در این زمینه نظارت گسترش یابد.
وی گفت:در بحث امنیت غذایی این مساله مهم است که بیش از 50 درصد مردم "کالری" مورد نیازشان بیش از حد دریافت است که در بروز "بیماری های قلبی" و عروقی موثر است، پیش از اینکه ما نگران کمبود" کالری" و فقر و مواد غذایی در کشور باشیم ولی پر خوری و "چاقی" برای مردم وجود دارد.
وی ادامه داد: بیش از 30 درصد مردم نیز بیشتر از نیاز خود مواد غذایی دریافت میکنند و در مرز چاقی و بالاتر از آن هستند ،مصرف نمک در کشورمان بیش از مورد نیاز بوده که "استاندارد" آن 5 گرم در روز است که ما بیش از 10 گرم یعنی بیش از دو برابر استفاده می کنیم.
وی خاطر نشان کرد: "سرانه دریافتی" شیر و "لبنیات" در کشورمان کم است که این میزان در کشورمان 80 تا 90 لیتر است ولی در برخی از کشورها به 4 برابر این می رسد./ح