به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "
محمدجواد ظريف" وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز با پروازی اختصاصي از فرودگاه مهرآباد تهران عازم شهر ژنو مي شود تا در دور جديد مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ شركت كند.
"
سیدعباس عراقچی" مذاكرهكننده ارشد ايران با گروه ۱+۵ و "مجيد تخت روانچی" معاونين حقوقي و بينالمللي و اروپا و آمريكاي وزير امور خارجه، "حميد بعيدينژاد" مديركل سياسي و امور بينالملل وزارت امور خارجه، "داود محمدنياگ مشاور حقوقي وزير امور خارجه
و "محمد اميري" مديركل امور پادمانهاي سازمان انرژي اتمي همراهي ميكنند.
روز گذشته(یکشنبه 21 مهر) مذاکرهکننده ارشد ایران در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران پیرامون مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو گفت: فردا ظهر (دوشنبه 22 مهر ماه 1392) به ژنو خواهيم رفت و مذاکرات صبح سه شنبه آغاز ميشود.
وي ادامه داد: فردا شب ضیافت شامی برگزار خواهد شد که ظريف و اشتون حضور خواهند داشت و اين زمان فرصتي براي مرور مسائلي است که در دو روز پس از آن در جريان قرار خواهد گرفت.
عراقچی تصریح کرد: با کمال جديت و مصمم به اين مذاکرات ميرويم و براي دستيابي به هدفي مشخص که مورد قبول طرفين مذاکره باشد اقدام خواهيم کرد.
عضو تيم مذاکره کننده هستهاي افزود با اشاره به اينکه جمهوري اسلامي ايران از همه حقوق خود براي دستيابي به انرژي صلح آميز هستهاي از جمله غنيسازي استفاده خواهد کرد، افزود: هيئت مذاکرهکننده ايراني درصدد است طرح مشخصي را در اين مذاکرات ادامه دهد تا مبنايي براي مذاکرات باشد و اميدواريم در فاصله زماني معقول نتايج حاصل شود.
مذاکره کننده ارشد ایران در مورد طرح جدید پیشنهادی از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: این طرح آماده و آخرین بررسیها انجام شده و در مذاکرات روز سهشنبه ارائه خواهد شد.
وي با اشاره ترکيب تيم مذاکره کننده هستهاي اظهار داشت:چون اين مذاکرات در سطح معاونان وزير خارجه انجام ميشود مسئوليت مذاکره با بنده خواهد بود اما وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه افتتاحيه درباره طرح ايران توضيح خواهد داد.
عراقچي افزود: البته جمع بندي مذاکرات را در جلسهاي که ظريف و اشتون حضور دارند ارائه ميکنيم .
معاون وزير امور خارجه ادامه داد: طرف مقابل هميشه مدعي بوده است که با انرژي صلح آميز هستهاي در ايران مخالفتي ندارد اما با سلاح هستهاي مخالف است و زماني که ما در اين مذاکرات به آنها اطمينان دهيم که ايران هيچ برنامه نظامي را در دستور کار ندارد برد آنها حاصل شده است.
عراقچی تاکید کرد: البته آنها اگر در سخنان و ادعاهاي خود صداقت داشته باشند اين هدف برايشان قابل وصول است.
وي اظهار داشت: برد ما هم در اين مذاکرات اين است که برنامه صلح آميز خود را ارائه و بر برخورداري خود در زمينه غنيسازي تاکيد کنيم.
عراقچي خط قرمز ايران در اين مذاکرات را غنيسازي و حفظ حقوق مردم خواند و تصریح کرد : از هر آن چه مردم ايران بر اساس معاهدات بين المللي برخوردارند ذرهاي کوتاه نخواهيم آمد البته درباره شکل، اندازه و سطوح مختلف غنيسازي مذاکره خواهيم کرد اما خروج مواد از کشور خط قرمز ماست.
معاون وزیر امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: همه نگرانيهاي معقول طرف مذاکرهکننده را برطرف خواهيم کرد؛ اين مذاکرات در بحث هستهاي است اما اگر آنها علاقمند باشند در خصوص مسائل منطقه و ديگر چالشهاي بين المللي هم آماده گفتگو خواهيم بود .
گفتنی است؛ هيئتي رسانهاي متشكل از خبرنگاران، عكاسان و فيلمبرداران رسانههاي داخلي نيز همراه ظریف عازم ژنو هستند تا آخرين اخبار و تحولات مرتبط با موضوع هستهاي ايران و مذاكرات دو طرف را براي مردم كشورمان منعكس كنند.
اعضاي گروه ۱+۵ را كشورهاي آمريكا، روسيه، انگليس، فرانسه، چين و آلمان تشكيل ميدهند كه قرار است در روزهاي ۲۳ و ۲۴ مهرماه جاري (سه شنبه و چهارشنبه) با طرف ايرانی مذاكره كنند.
رياست گروه ۱+۵ در گفتگو با كشورمان نيز به عهده «كاترين اشتون» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا است.
"وندي شرمن" نماينده دولت آمريكا، "سرگئي ريابكوف" نماينده فدراسيون روسيه، "ژاك اوديبر" نماينده فرانسه، "هانس ديتر لوكاس" نماينده دولت فدرال آلمان و "سايمون گس" نماينده دولت انگليس در اين مذاكرات خواهند بود.
خبرگزاری انگليسي "رويترز" با اشاره به تيم مذاکرهکننده آمريکايي اينگونه عنوان ميکند "
آدام شوبین يکي از بزرگترين کارشناسان دستگاه حکومتي آمريکا در امور تحريمها، در ترکيب هيئت آمريکايي براي مذاکرات ژنو بر سر برنامه هستهاي ایران حضور خواهد داشت".
"آدام شوبین" مدیریت دفتر کنترل داراییهای خارجی در وزارت خزانهداری آمريکا را بر عهده دارد. یک بخش به ظاهر کوچک اما بسیار با نفوذ و قدرتمند در این وزارتخانه که به طور عجیبی هزینه جنگهای دولت آمریکا علیه به اصطلاح تروریستها و دولتهای مخالف سیاستهای جهانی آمریکا را میپردازد.
وی همچنین از سال 2006 مسئول مدیریت و اجرای برنامههای تحریم اقتصادی در راستای سیاستهای کلی دولت آمریکا است.
یکی از وظایف این نهاد، پشتیبانی از سیاستهای اقتصادی دولت آمریکا در زمینه تحریمهای اقتصادی است که به طور فزایندهای به بهانه پیشبرد اهداف امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا پس از 11 سپتامبر در حال پیگیری است.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری به طرز جالبی میتواند با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در نظام اقتصادی آمریکا، داراییهای هر کس را که میخواهد مسدود کند.
این دفتر بخشی از "سازمان مبارزه با تروریسم مالی وزارت خزانهداری آمریکا" است، نهادی که از سوی کنگره این کشور و پس از حملات 11 سپتامبر تاسیس شده و همکاریهای نزدیکی نیز با نهادهای اطلاعاتی آمریکا دارد.
گفته میشود اطلاعات جمعآوری و طبقهبندی شده در وزارت خزانهداری آمریکا، مبنایی برای اقدامات اجرایی نهاد شوبین در بخش مالی است.
توانایی دفتر زیر نظر شوبین در به دست گرفتن و مصادره اموال، نشاندهنده موقعیت برجسته و ممتاز آن در امور مالی آمریکا و به طور کلی جهان است.
از آنجا که بسیاری از معاملات بانکی در جهان از طریق اقدامات این نهاد میتواند تا حد زیادی دچار مشکل شود، تاثیر مخربی بر فعالیتهای اقتصادی کشورهایی داشته که با سیاستهای جهانی آمریکا زاویه دارند.
شوبین در زمان فعالیت در وزارت خزانهداری به عنوان مشاور ارشد در امور مرتبط با تروریسم و اطلاعات مالی مشغول به کار بوده و این امر باعث شد تا با مسائل عمدهای همچون تروریسم، تامین منابع مالی، پولشویی، مسائل مرتبط با تحریمها، سلاحهای هستهای و سلاحهای کشتار جمعی آشنا شود.
او ریاست کارگروه بررسی مسائل مرتبط با پولشویی را بر عهده داشت که اولین تجزیه و تحلیل گسترده دولتی در این زمینه در آمریکا به شمار میرود.
شوبین به طور کلی در نظام حقوقی-قضایی آمریکا به عنوان یکی از فعالان دولتی ضد تروریسم و سلاحهای کشتار جمعی شناخنه میشود.
او فرزند "لوری شوبین" و "خاخام زوی هنری شوبین" است. پدرش یک استاد حقوق یهودی و مادرش نیز در زمینه مسائل پزشکی مشغول به کار بوده است.
شوبین همچنین از جمله فارغالتحصیلان داشگاه "هاروارد" است و در حال حاضر با همسرش در واشنگتن زندگی میکند و بر طبق منابع موجود، پس از ورود به دانشگاه حقوق هاروارد توانست با نمرات بسیار عالی دروس خود را پشت سر بگذارد.
حال با توجه به تمام این اطلاعات میتوان پرسید هدف دولت آمریکا از قرار دادن "آدام شوبین" در هیئت مذاکرهکننده با گروه ایرانی در ژنو بر سر پرونده هستهای ایران چیست؟
برخی از کارشناسان معتقدند "حضور وی در تیم مذاکره کننده آمریکا در کنار وندی شرمن میتواند نشانهای از آمادگی آمریکا برای لغو برخی از تحریمها علیه تهران باشد".
آنها میگویند "طرف غربی به این نتیجه رسیده که برای آغاز بازی برد-برد و تعامل دوجانبه با تهران باید گامی جدی رو به جلو بردارند که این گام در مرحله اول میتواند لغو بخشی از تحریمهای یکسویه علیه ایران باشد".
شایان ذکر است؛ امشب پيش از
مذاكرات، قرار است "كاترين اشتون" مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در ضيافت شام وزير امور خارجه كشورمان شركت كند.
همچنین وزراي امور خارجه ايران و گروه ۱+۵ براي اولين بار در حاشيه شصت و هشتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك با يكديگر ديدار كردند و ظريف براي نخستين بار پس از انقلاب اسلامي ايران با "جان كري" همتاي آمريكايي خود ديدار و گفتگو كرد.
انتهای پیام/