به گزارش
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، مصطفی دینی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی دانشگاهها که با حضور رئیسجمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: پیش از هر چیز مایلم خرسندی خود و دوستانم را ابراز کنم از اینکه در جمع مسئولان ارجمند دولتی، نمایندگان محترم مجلس، مسئولان و مدیران دانشگاه و میهمانان محترمشان در محل دانشگاه تهران، تنی چند از دانشجویان نیز امکان حضور و اظهار نظر یافنتد.
وی ادامه داد: اجازه دهید این امید را نیز داشته باشم که در آینده نزدیک ریاست محترم جمهور ضمن حضور در محیط دانشگاه میهمان جمع دانشجویان و پاسخگوی پرسشها و خواستهای آنان باشند و سایر مسئولان نیز به تاسی از رئیس دولت، خود را در برابر مردم و به خصوص دانشگاهیان پاسخگو بدانند. بدون شک، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علومپزشکی تهران با تکیه بر مرام اصلاحگرانه و تجربه بیش از هفت دهه حضور روشنگرانه در قلمرو دانشگاه و جامعه میتواند نمایانگر بخش مهمی ازین مطالبات و سوالات باشد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران خطاب به رئیسجمهور گفت: در چند سال گذشته پرسشهای دانشجویان از مسئولان کشور روشن و رسا بود و کرسی پاسخگویی در دانشگاه برای آنان مهیا اما نه تنها مدیران دولتی که حتی مسئولان دانشگاه نیز از جمع دانشجویان دوری گزیدند و از پاسخ به پرسشهای آنان دریغ ورزیدند. البته حضور مسئولان کشور در جمع دانشجویان رسم نیکی بود که ریاست دولت اصلاحات آن را بنا کرد و اکنون پس از تجلی اراده مردم در حماسه خرداد امسال شایسته است که این سنت حسنه از سرگرفته شود و رویههای گذشته ادامه پیدا نکند.
دینی اضافه کرد: تحولات مبارکی که در دوره جدید در حوزه آموزش عالی کشور رخ داده، دانشگاهیان را به آینده امیدوار میکند. به آیندهای که دیگر دانشجویی به بهانههای امنیتی محروم از تحصیل نشود و استادی به دلائل سیاسی اخراج و یا به اجبار بازنشسته نشود و نیز به بهانه اسلامی کردن دانشگاه علومانسانی آماج حملهها و هجمهها نباشد و سهمیههای ناعادلانه جنسیتی حق تحصیل نیمی از نیروهای علمی کشور را تهدید نکند.
وی خاطرنشان کرد: تدبیر شایسته جنابعالی و همکارانتان در دولت و به خصوص دستگاه آموزش عالی، خصوصا جناب آقای توفیقی که در همین مدت کوتاه امید و نشاط را پس از سالها به فضای دانشگاه بازآورده است، انصافا درخور تقدیر و شایسته سپاس است. اما مهمتر از این شروع خوب و امیدوار کننده، استمرار آن در آینده است. روندی که آغاز شده چنانچه به شکل صحیح تداوم یابد میتوان امیدوار بود که گشایشی حاصل شود و حقوق تباه شده جبران شود و آب رفته به جوی باز آید. اما اگر ناقص و نارس رها شود یا دستخوش فشارهای سیاسی و جنجالهای رسانهای ماههای اخیر واقع شود، حاصلی جز یأس و سرخوردگی مضاعف به بار نخواهد آورد. امید است شاهد اصلاح و تغییر در وضعیت دانشگاهها باشیم. تغییراتی که تنها با ادامه رویکرد فعلی وزارت علوم و ادامه این مسیر، میتوان شاهد آن بود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران گفت: شما به درستی وعده دادید عذر کسانی را که بدون بلیط سوار بر اریکه قدرت شدهاند بخواهید. اجازه دهید به شما یادآور شوم هستند مدیران دانشگاهی و اعضای هیئتعلمی که در این سالها بدون بلیط بر کرسی مقدس علم تکیه زدهاند. دانشگاه منتظر تحقق این وعده شما خواهد ماند. با اصلاح روند جذب اعضای هیئتعلمی براساس معیارهای آموزشی و حرفهای، تجربه موفق انتخابی شدن ریاست دانشگاهها و دانشکدهها که در دوره گذشته اجرا شد و رضایت دانشگاهیان را به همراه داشت میتواند تکرار شود.
دینی اظهار داشت: دانشگاه به قدر کفایت تجربه مدیران انتصابی را داشته است. در شان جامعه ایران اسلامی نیست تا امری را که نتیجهای روشن دارد بارها و بارها تجربه کند. چنانچه مدیران آموزش عالی از جنس دانشگاه و منتخب دانشگاهیان نباشند، به جای حفظ منافع آنان، غمخوار دولتمردان خواهند شد و این به گواهی صدها شاهد و دهها برگ نتیجهای جز همکاری مسئولان دانشگاه در اخراج اساتید منتقد، زندانی شدن دانشجویان بیگناه و سکوت در برابر حمله به حریم دانشگاه نخواهد داشت. دانشگاه نباید دستاویز جریانهای سیاسی شود تا شما امروز از برگرداندن دانشگاه به اهل خود ناتوان باشید. از شما میخواهیم دست به اصلاح ساختارهای دانشگاه بزنید تا همواره از شما به نکویی نامبرده شود.
وی ادامه داد: جنابعالی ریاست دولتی را برعهده دارید که وزارتخانههای اطلاعات، صنعت، کشور و علوم، تحقیقات فناوری و دیگر وزراتخانههای مرتبط را شامل میشود. از شما تقاضا میکنیم از وزرای خود بخواهید آنهایی که بایستی در دانشگاه باشند، باشند و دیگران رخت خود را بربندند. دانشگاهیان امروز بابت استقلال دانشگاه بیمناک و از نگاههای نادرست در این باره نگران هستند. انتظار داریم که با تدابیر وزیر اطلاعات، رابطه نیروهای امنیتی با دانشگاه شفاف، حقوقی و عقلانی باشد. منطق نگاه امنیتی با منطق نگاه علمی متفاوت است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران افزود: انتخابات خردادماه امسال برای مردم ما دستاوردی بیش از تغییر و تعیین رئیس دولت در بر داشت. همواره در غیاب رسانههای آزاد و فراگیر مردمی، صندوقهای رای خود میتوانند گوشهای از وظیفه رسانهها را بر دوش کشند و در نقش یک رسانه فراگیر برای بیان خواست مردم ظاهر شوند. امسال صندوقهای رای نشان دادند که مردم از تندروی به اسم انقلابیگری بیزارند و از آنان که نیروهای انقلاب را به خودی و غیرخودی تقسیم میکنند و نمک بر زخمهای کهنه میریزند دل خوشی ندارند. صندوقهای رای نشان دادند که مردم حل معضلات اقتصادی و مسائل سیاست خارجی را نیز از طریق ترمیم شکافهای داخلی و ایجاد فضای صلح و آشتی ممکن میدانند.
دینی در پایان گفت: خبر مسرت بخش آزادی تنی چند از زندانیان سیاسی نه فقط به عنوان تحقق یک وعده انتخاباتی، بلکه از این حیث حائز اهمیت بود که از شنیده شدن صدای مردم و پیگیری همین خواست آنان توسط مسئولان حکایت میکرد. آزادی سایر عزیزانی که در حبس و بزرگانی که در حصر ماندهاند نیز تحقق این وعده مهم و این مطالبه عمومی را به یاری خداوند به اتمام و کمال خواهد رساند.
انتهای پیام/