به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:
امکان توسعه جنگل بلوط غرب در مراتع تخريب شده استان چهارمحال و بختياري، براساس شرايط اقليمي و توپوگرافيکي، توسط رضوان اسماعيلي وردنجاني؛ دانشجوي كارشناسي ارشد رشته مهندسي منابع طبيعي و مرتعداري دانشگاه شهركرد، در قالب پايان نامه دانشجویي، با راهنمايي دکتر عطاء اله ابراهيمي و دکتر علي سلطاني در دانشكده منابع طبيعي اين دانشگاه ارائه شد.
مطالعه توپوگرافي و اقليم به عنوان عوامل تأثيرگذار بر پيدايش گونه ها و جوامع گياهي و گستره رويش آنها، منجر به شناسايي رويشگاه هاي بالقوه مناطق مستعد توسعه اراضي جنگلي خواهد شد.
در اين مطالعه، با استفاده از مدلسازی رویشگاه گونههای گیاهی، مناطق مستعد با شرايط اقليمي و توپوگرافي مشابه جنگل بلوط در بخش هاي غربي، جنوب غربي و مركزي استان چهارمحال و بختياري پيش بيني شده است.
نتایج اين تحقيق نشان مي دهد که در بین عوامل اقلیمی، حداقل مطلق دما و از میان عوامل توپوگرافی، ارتفاع از عمده عوامل تأثیرگذار بر پیشبینی مناطق مستعد توسعه جنگل بلوط هستند.
براساس نتايج اين مطالعه، توصیه شده که مناطق پیشبینی شده مستعد توسعه جنگل بلوط، با توجه به عدم پوشش فعلی و تخریب زیاد خاک، با لحاظ سایر شرایط اکولوژیکی و مدیریتی به عنوان اولویت در برنامههای توسعه اراضی جنگلی استان چهارمحال و بختياري در نظر گرفته شود. /س