معاون پژوهشي انجمن مطالعات خانواده در ايران گفت:نسخه‌هايي كه اكنون براي تهران و تلاش براي ايجاد شادي و نشاط در اين شهر پيچيده مي‌شود، كارايي ندارد زيرا هويت و اصالت يزد، هويتي متفاوت از شهري نظير تهران است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد

 

عبدالرضا كردي، در نشستي با عنوان "نشاط در آيينه دين" در يزد اظهار داشت: لقب دارالعباده و دارالمومنين چند صد سال است كه به يزد رسيده و در حالي كه شهرهايي مانند تهران قدمت تاريخي ندارند، يزد شهري به بلنداي تاريخ است.

وي با اشاره به تفاوت فرهنگ‌ها در يزد و شهري نظير تهران بيان كرد: نمي توان نسخه هايي كه براي تهران پيچيده مي‌شود در شهري با اصالت اجرا كرد زيرا يزد شهري است كه بر محور مسجد بنا شده و شهري كه بر محوريت مسجد نباشد، به طور قطع نمي تواند شهري ارزشي باشد.

كردي همچنين عنوان كرد: شهري كه سرانه طلاق در آن بالاست، ثبات ندارد اما يزد داراي ثبات است و اينها تنها بخشي از ملاك‌هاي تفاوت در تهران و يزد است.

وي يادآور شد: ظاهر اوليه يزد، اين شهر را مغموم نشان مي‌دهد زيرا اغلب ما فهم ظاهري داريم و اگر با اين فهم به يزد نگاه كنيم، خواهيم ديد كه در يزد حركات جلف وجود ندارد و در عضو "يا حسين" در خون مردم اين شهر است.

رئيس مركز خانواده و هنر درماني در كوالالامپور با بيان اينكه به شدت با نظريه اي كه يزد را در زمره شهرهاي افسرده و مغموم قرار داده است، مخالفم، افزود: با نگاه دقيق‌تر به يزد، شاخص‌هاي نشاط را در اين شهر مي بينيم كه اينها شاخصه هاي اصلي و واقعي نشاط است.

كردي با اشاره به برخي از اين شاخصه‌ها عنوان كرد: يزد بالاترين ميزان كمك به مردم و نيازمندان را داشته و اگر كسي حال خوب و نشاط نداشته باشد، نمي تواند به ديگران كمك كرد و دستگير آنها باشد.

وي ادامه داد: يزد سال‌هاي متوالي رتبه نخست كنكور را داشته و اگر دانش آموز و والدين و معلمان او، حال خوشي نداشته باشند، نمي توانند به اين رتبه دست پيدا كنند.

كردي تصريح كرد: يزدي‌ها اغلب باغ دارند و دليلي ندارد براي تفريح به پارك بروند و اين پارك نرفتن نيم تواند دليلي بر بي نشاطي مردم يزد باشد زيرا فرهنگ آنها با همنشيني با غريبه ها در فضايي باز در حالي كه عده‌اي ممكن است مراعات شئون اجتماعي را نكنند، سازگار نيست.

سينما و پارك نرفتن دليلي براي افسردگي مردم يزد نيست

وي همچنين بيان كرد: عده اي نيز سينما نرفتن يزديها را دليل بي نشاطي آنها دانسته اند در حالي كه يزدي‌ها عموما با فيلم‌هايي كه در سينماها به نمايش گذاشته مي‌شود، اعتقادي به سينما ندارد و ترجيح مي دهند وقت خود را در سينما هدر ندهند.

كردي با بيان اينكه شكل ظاهري زندگي مردم يزد نيز نشاني از افسردگي و غم ندارد، افزود: انسانهاي افسرده كم‌خوراك، پرخواب، بي‌ارتباط با خانواده و بي‌خيال معنويت و حتي واجبات هستند در حالي كه يزدي‌ها از شيريني‌هاي متنوع، غذاهاي مقوي و رنگهاي متنوع به ويژه در شهرسازي و معماري داخلي خانه‌ها استفاده مي كنند.

وي افزود: يزديها از ديرباز به مردماني سختكوش معروف بوده اند در حالي كه فرد افسرده انگيزه اي براي كار و تلاش ندارد و اين امر نظريه افسردگي مردم شهر يزد را رد مي كند.

كردي به مسئولان شهر يزد پيشنهاد كرد: در ايجاد فضاي شادي و نشاط در شهر يزد، از كار سليقه اي بپرهيزند و نيازسنجي و بررسي كنند و در اقدامات خود به قرآن و قلب سليم رجوع كنند.

وي تاكيد كرد: همچنين بايد از اقدامات تك سازماني پرهيز شود زيرا برخي سازمانها بودجه دارند اما توان هزينه كردن آن را ندارند و برخي سازمانها بودجه ندارند اما توان انجام كارهاي خوب را دارند و خوب است اين سازمانها با يكديگر تفاهمنامه منعقد كنند.

كردي همچنين تاكيد كرد: در اقداماتي كه براي مردم شهر انجام مي دهيد، حتما مردم را مطلع و به آنها اطلاع رساني كنيد.

وي يزد را از امن ترين و بانشاط ترين شهرها نه تنها در ايران بلكه در جهان خواند و گفت: شاخصه هاي سنجش نشاط بايد تغيير كند.

كردي تاكيد كرد: نشاط بايد برپايه و محور الهي باشد در غير اين صورت شاديها موقت و گذراست و انسان را از خدا دور كرده و به سمت تباهي مي برد/س
برچسب ها: شاخص ، امید ، و ، شادی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.