به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران لرستان محسن امیری افزود: لرستان به سبب توپوگرافی و شرایط اقلیمی خود، دارا و پذیرای فون متنوعی از پرندگان خشکزی و حائز اهمیت ملی، بینالمللی و پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی است.
وی اظهار داشت: بر همین اساس هرساله نیز 2 نوع سرشماری از این پرندگان به صورت دورههایی 6 ماهه در استان انجام میگیرد.
کارشناس مسئول زیستگاهها و امور مناطق محیط زیست لرستان یادآور شد: در کشور 521 گونه پرنده شناسایی شده که در این میان لرستان با تنوعی بالغ بر 230 گونه جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده که این میزان تنوع، معنایی بیش از 45.29 درصد آمار سرشماری کشور را دارد.
امیری تصریح کرد: در میان گونههای شناسایی شده استان، بالغ بر 40 گونه در دسته پرندگان آبزی و کنارآبزی و مابقی پرندگان خشکزی و حائز اهمیت ملی و بینالمللی هستند.
وی اذعان کرد: انواع عقاب، کرکسها، ماکیان، غاز سانان، لکلک سانان و گنجشکسانان تاکنون از گونههای شناخته شده هستند.
وی تالابهای پلدختر و سیلاخور، رودخانه خرمآباد و تالاب بیشه دالان را از مهمترین مراکز پذیرش پرندگان مهاجر برشمرد و گفت: پلیکان سفید، اردکهای سرحنایی، بلوطی و تاجدار، آنقوت و تنجه از گونههای نادر آبزی و کنارآبزی استان به شمار میروند.
امیری همچنین سر صورتی، بحری، بالابان، یلوه حنایی، پری شاهرخ، زنبورخوار معمولی و گلوخرمایی را از گونههای خشکزی و حائز اهمیت ملی و بینالمللی برشمرد و خاطرنشان کرد: در این بین پرندگانی چون کبک، تیهو، کبک دری، گنجشک برفی، جیجاق، انواع سنگچشمها و برخی از سسکها نیز از پرندگان بومی استان هستند.
کارشناس مسئول محیط زیست لرستان بیان کرد: اگرچه اکثر پرندههای یادشده در رده گونههای حمایت شده جای میگیرند اما برخی گونهها مانند اردک بلوطی، یلوه حنایی، کبک دری، بحری و بالابان نامشان در Red List ثبت است و نیاز به حمایتی ویژه دارند/س