محمد رضا نصرتی دکتری طب سنتی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه افزود: مهم ترین نکته ای که باید در مورد مصرف قهوه در نظر داشت رعایت اعتدال در مصرف آن است زیرا دریافت بیش از اندازه کافئین باعث بی قراری، بی خوابی، تپش قلب می شود.
وی در مورد تاریخچه مصرف قهوه در ایران اظهار کرد: قهوه در دوره صفویه وارد ایران شد، بسته به منطقه جغرافیایی و طبقه اجتماعی جای خود را در میان نوشیدنی های روزانه باز کردو دراین دوره قهوه خانه ها به عنوان مکان هایی برای تجمع شاعران و هنرمندان رواج پیدا کردند.
دکتر نصرتی خاطرنشان کرد: قهوه در طب سنتی سرد و خشک است و به دلیل خاصیت نشاط بخشی، ضد افسردگی است، محرک است، متابولیسم بدن را بالا می برد، باعث می شود چربی های اضافی بدن دفع شود به شرط اینکه از شکر سفید استفاده نشود، هضم را آسان می کند، تب بر است، ادرار آور است.
کارشناس طب سنتی در ادامه در مورد خواص قهوه افزود: نوشیدن قهوه در بسیاری مواقع سرد درد را بر طرف می کند،درد های عصبی را درمان کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
وی در مورد مضرات قهوه تصریح کرد: مصرف بیش از حد قهوه کلسترول خون را افزایش داده و در نتیجه فشار خون را افزایش می دهد، باعث بی خوابی، بی قراری و تضعیف قوای جنسی می شود./س