وي خاطرنشان کرد: يکسال و نيم پس از جراحي طول ميکشد تا بيمار به وزن طبيعي برسد و حداکثر BMI سالم را پيدا کند، از اين رو توصيه ميشود افراد بلافاصله پس از جراحي اقدام به لباس خريدن نکنند و کمي حوصله به خرج دهند تا شرايطشان تثبيت شود.
دکتر جنگجو با بيان اين که «پس از جراحي، بيمار دچار قحطي پروتئين، کالري و ويتامين ميشود»، اظهار کرد:بر اين اساس بايد اين بيماران داروهايي را مصرف کنند تا دچار کمبود ويتامين و املاح نشوند؛ ضمن اين که خانمها تا 5/1 سال بعد از جراحي نبايد باردار شوند.
مديرگروه جراحي علومپزشکي مشهد با اشاره به اين که «99درصد اعمال جراحي بايپس معده بصورت لاپاراسکوپي انجام ميشود»، گفت: افراد با BMI بالاي 40 بطور حتم جراحي ميشوند، اما BMI بين 35 تا 40 به عنوان کانديد جراحي چاقي مطرح هستند.
وي افزود: با توجه به اهميت بيماري چاقي و عوارض ناشي از آن، انتظار است سازمانهاي بيمهگر نسبت به هزينههاي درمان اين بيماران حمايت کنند، چون در حال حاضر تنها 20درصد هزينههاي درماني را تقبل کردهاند و 80درصد را خود بيمار بايد پرداخت کند.
دکتر جنگجو همچنين هشدار داد که اگر تغيير عادت غذايي و سبک زندگي جدي گرفته نشود، بر جمعيت چاق و چاقي مرضي کشور اضافه ميشود و هر روز تعداد کانديدهاي جراحي افزايش مييابد./س