ارژنک عزیزی در گفتو گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل اظهار داشت: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی حلقه مهم و ارزشمند در توسعه این بخش که اشتغال مستقیم و غیرمستقیم زیادی را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه در این بخش فعالیتهای خوبی در سالهای اخیر به ویژه رونق صنایع تبدیلی و صادرات محصولات تولیدی انجام شده است، گفت: در حال حاضر تولید سیبزمینی در استان اردبیل هر سال بالغ بر 600 هزار تن است که اگر ایجاد زیرساختهای صنایع تبدیلی و تکمیلی در این عرصه فکری اساسی و برنامه دقیق نداشته باشیم با مشکلات و نارساییهای جدی روبرو خواهیم شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان اردبیل همچنین افزود: تنها 100 هزار تن از این محصولات در داخل استان اردبیل به مصرف رسیده و مابقی تولیدات سیبزمینی استان اردبیل به سایر مناطق به ویژه کارخانههای فرآوری آنها ارسال میشود تا تبدیل به مواد ثانویه شده و به خود استان اردبیل برگردد.
عزیزی با یادآوری اینکه در شیر و میوه نیز وضعیت ما به اینگونه است که به رغم تولیدات بسیار زیاد و متنوع از داشتن صنایع تبدیلی محروم هستیم، ادامه داد: اگر این محصولات فرآوری شده و به خارج از کشور صادر شود ارزآوری آن بسیار زیاد و بیشتر از مقدار فعلی خواهد بود.
وی با بیان اینکه از 588 جواز تاسیس نیز 109 فقره مربوط به صنایع تبدیلی بوده است، گفت: ما در برخی از صنایع تبدیلی با وجود تولید محصولات مازاد بر مصرف استان اردبیل در تبدیل و فرآوری آنها با خلا روبرو هستیم.
عزیزی ایجاد تعادل و توازن را در راهاندازی این کارخانجات صنایع تبدیلی یادآور شد و خاطرنشان کرد: باید به تناسب تولیدات محصولات پراکندگی واحدهای تولیدی و صنعتی را شاهد باشیم تا خلا موجود برطرف شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان اردبیل در ادامه با بیان اینکه کشور روسیه از عمده بازارهای برای صادارت محصولات این استان است ابراز داشت: ما علاوه بر حضور در بازارهای هدف و صادرات سعی داریم با برپایی نمایشگاههای موقت و دائمی در این بازارها حضور پیدا کرده و مناسب با ذائقه مردم آن کشورها محصولات متنوع را بستهبندی و ارسال کنیم/س