به گزارش
باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي سي امين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران، اين نشست به فيلمهاي مستند و تجربي اختصاص پيدا كرد. علي اعلايي در ابتدا درباره اهميت فيلم كوتاه و ساخته شدن اين فيلمها با استقلال بيشتر نسبت به فيلمهاي بلند صحبت به ميان آورد و اينكه همين استقلال باعث شده تا اين كارشناس به بهانه داشتن سندي از مسائل روز جامعه، فيلمهاي كوتاهي كه در چند سال اخير ديده است را جمعآوري كند. طهماسب صلحجو نيز در ادامه صحبتهاي اعلايي به 46 فيلم كوتاهي كه تا امروز ديده است، اشاره كرد و تحليلهايش را نسبت به آنها بيان كرد.
صلح جو گفت: به نظرش از ميان فيلمهاي داستاني، انيميشن، تجربي و ديگر دستهبنديهايي كه در دورههاي مختلف جشنوارههاي فيلم كوتاه وجود داشته، فيلمهاي مستند قويتر هستند و مهمترين دليل اين قوت هم استقلال اين نوع فيلمها و پشتيباني است كه از آنها ميشود. اين منتقد سينما به اهميت فيلمهاي كوتاه داستاني اشاره كرد و گفت كه مسئولان سينما، فيلم كوتاه داستاني را دستگرمي ميدانند و فكر ميكنند ساختن يك فيلم 5 دقيقهاي تمريني براي ساخت يك فيلم بلند داستاني است. در حالي كه اين تفكر، بازدارنده و مخرب است.
صلح جو در ادامه بيان كرد: فيلمهاي انيميشن هم به دليل وابستگي زيادشان به امكانات و تكنولوژي روز، كمي از استاندارد جهاني دورماندهاند و فيلمهاي تجربي هم بلاتكليفتر از حوزههاي ديگر هستند.
علي علايي از پيچيدگي معناي فيلمهاي تجربي و اينكه حتي بعضي از فيلمهاي داستاني و مستند هم تجربي قلمداد ميشوند صحبت به ميان آورد. در اين ميان منتقد ميهمان از سينماگران جوان خواست تا گرفتار اين واژههاي نامتعارف نشوند و در هنگام ساخت فيلم، خود را محدود به تعاريف نكنند چراكه در اين صورت دستوپاي خود را ميبندند. او با اشاره به فيلم «اتاق تنهايي» ساخته علي همراز كه روز گذشته به نمايش درآمد به مساله ادغام شدن حوزهها اشاره كرد و گفت اين فيلم در بخش تجربي نمايش داده شد اما فيلمي مستند است. «اتاق تنهايي» روزمرگي كسي را نمايش ميدهد كه از طريق سينما امرار معاش ميكند. صلحجو معتقد است با اينكه فيلم المانهاي يك فيلم مستند را دارد، با ساختاري تجربي ساخته شده است./ي2