وی، میانگین برداشت محصول به در هر هکتار را افزون بر 5 تن اعلام کرد.
استان چهارمحال و بختیاری در حال حاضر، 47 هزار هکتار باغ دارد.
« به » ( Quince ) با نام علمی " Cydonia oblonga " ؛ میوه ای زرد رنگ، خوشبو ، گرد و یا به شکل گلابی است که سطح آن پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا کمی ترش و تقریباً گس با گوشت خشک و کرکی است.
درخت به، درخت کوچکی از تیره گلسرخیان ( جزء دسته سیب ها ) است که پوست ساقه و تنه آن قهوهای می باشد. برگ های آن پوشیده از کرک و صاف است. گل های ( شکوفه های ) آن درشت، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ میباشد.
برگ ، شکوفه ، میوه و دانه ( به دانه ) به مورد استفاده های گوناگون قرار می گیرند.
پخته شده میوه به، دارای بو و طعمی خوش بوده و مربای به نیز خوشمزه و پرطرفدار است.
میوه « به » دارای خواص زیاد، و سرشار از ویتامین های A و B ، و املاح آهکی و تانن، دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب، و تقویت کننده قلب است و صد گرم آن تولید 112 کالری انرژی می کند./س