به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی نمایشگاه بین المللی خشکبار،آجیل، میوه های خشک و صنایع وابسته ، در این نمایشگاه ؛تولید کنندگان و توزیع کنندگان آجیل و خشکبار ، شرکت ها ، کارخانه ها و کارگاه های بسته بندی خشکبار ، واحد ها و کارگاه های پوستگیری ، بودادن ، شرکت های پاستوریزه کردن خشکبار ، واحد های درجه بندی ، خلال و پودر کردن خشکبار ، شرکت ها ، کارخانه ها و کارگاه های فرآوری میوه و سبزیجات خشک ، زرشک وعناب ، زعفران ، چای و قهوه ، ادویه و چاشنی و واحد های تولیدی و صادراتی حبوبات ، غلات ، برنج ، ذرت و گندم ؛ صنایع ، تولیدات و خدمات را ارائه خواهند کرد .
در اولین نمایشگاه بین المللی خشکبار،آجیل، میوه های خشک و صنایع وابسته؛همچنین صنایع تبدیلی و جنبی خشکبار،نهاد های کشاورزی (کود ، بذر ، سم و...)،شرکت های دانش بنیان،شرکت های بازرگانی و انجمن ها و تشکل های وابسته ، حضور خواهند داشت و کالاها و خدمات خود را در معرض دید علاقمندان قرار خواهند داد.
برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی خشکبار ، آجیل ، میوه های خشک و صنایع وابسته با هدف توسعه و افزایش تولید خشکبار کشور ، یافتن بازارهای جدید صادراتی ، افزایش صادرات ، آشنائی با نوین ترین صنایع و تجهیزات تبدیلی،فرآوری و بسته بندی خشکبار ، اشتغالزائی و توجه مسولان به این صنعت ؛ برگزار می شود .
برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی خشکبار ، آجیل ، میوه های خشک و صنایع وابسته فرصتی است تا علاوه بر شناسایی و معرفی توانمندی های این صنایع ، زمینه های ایجاد و تبدیل و استمرار این نمایشگاه به کانون صنعت خشکبار منطقه ، فراهم گردد.
این نمایشگاه با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران ، حمایت شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران و همکاری اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران ، اتحادیه صنف خشکبار و ... برگزار می شود.
در جمهوری اسلامی ایران سالانه ؛ دویست هزار تن پسته ، صد و شصت هزار تن کشمش صد و پنجاه هزار تن مغز گردو، یک میلیون و دویست هزار تن خرما ،سی و پنج تن انجیر، پنجاه هزار تن بادام درختی ، سیصد و سی تن لوبیا ، نود هزار تن عدس،سیصد هزار تن نخود و دویست و هفتاد تن زعفران تولید می شود
در حال حاضر بیش از 2 میلیارد دلار خشکبار از ایران به کشورهای مختلف صادر شده است.
انواع خشکبار ایران به بیش از 50 کشور جهان صادر می شود که برخی از این کشورها عبارتند از آلمان ، فرانسه ، انگلستان ، ایتالیا ، اسپانیا ، سوئد ، نروژ ، پرتغال ، آمریکا کشورهای حوزه خلیج فارس ازجمله قطر، امارات متحده عربی ، عربستان ،کویت ، کشورهای آسیائی چین ،کره جنوبی ، ژاپن ، استرالیا ،روسیه و غیره .
شرایط و تنوع اقلیمی ایران به گونه ای است که محصولات متنوع کشاورزی با کیفیت مناسب تولید و به لحاظ پیشینه سنتی ،برخی از این اقلام همانند خرما ، کشمش ، انجیر ، پسته ، گردو ،بادام و فندق به صورت خشکبار مصرف گسترده ای در بازار داخل و خارج ،ایجاد کرده است.
صنعت خشکبار ایران به دلیل دارا بودن کالاهای مانند پسته (رتبه 2 تولید جهان ) خرما (رتبه 2 تولید جهان) ، بادام ( چهارمین تولیدکننده جهان) ، گردو (سومین تولیدکننده جهان) ، کشمش ( چهارمین تولیدکننده جهان) و فندق (پنجمین تولیدکننده جهان) ؛ در بازار های جهانی شناخته شده است اما به رغم پیشینه این صنعت و مبادلات گسترده جهانی آن ، متاسفانه تاکنون نمایشگاهی در خور آن برگزار نشده است