به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، پس از آنکه آنکارا از احتمال پذيرش پيشنهاد چين مبني بر ساخت اولين سامانه موشکي دوربرد ترکيه خبر داد، آندرس فوگ راسموسن دبيرکل ناتو گفت: ترکيه به عنوان يکي از اعضاي ناتو ميتواند از هر منبعي تجهيزات بخرد.
راسموسن در يک کنفرانس خبري در پايان اولين روز نشست دو روزه وزراي دفاع ناتو گفت: موضع ما بسيار روشن است. تصميم درباره خريد تجهيزات يک تصميم ملي است.
وي افزود: اما از نقطه نظر ناتو بسيار حائز اهميت است سيستمهايي که کشورها قصد خريد آن را دارند قابليت ارتباط با سيستمهاي ديگر اعضاي ناتو را داشته باشد.
راسموسن افزود: من مطمئن هستم که ترکيه از اين موضع ناتو آگاه است و قبل از اتخاد آخرين تصميم آن را لحاظ خواهد کرد.
عصمت ييلماز وزير دفاع ترکيه اوايل اين ماه به روزنامه وطن گفت: چين بهترين قيمت را پيشنهاد داده است.
يک شرکت چيني براي بدست آوردن يک قرارداد چهار ميليارد دلاري با ترکيه با شرکتهاي لاکهيد مارتين آمريکا، روسوبورونکسپورت روسيه و کنسرسيوم ايتاليايي- فرانسوي يوروسآرمز رقابت دارد.
ترکيه يکي از متحدان منطقه اي کليدي آمريکا است و در حال حاضر سامانه موشکي پاتريوت آمريکا را در مرز با سوريه مستقر کرده تا با حملات احتمالي از سوي اين کشور مقابله کند.
دبيرکل ناتو گفت: وزراي 28 عضو ناتو درباره دفاع موشکي در برابر حملات از سوي خارج منطقه آمريکا
و اروپا مذاکره کردند.
روسيه با اين سامانه موشکي به شدت مخالفت کرده و نگران به خطر افتادن امنيت خود است.
اين احتمال وجود دارد که سرگئي شويگو وزير دفاع روسيه در ديدار روز چهارشنبه با همتايان خود در شوراي روسيه- ناتو اين مسئله را مطرح کند.
راسموسن افزود: وزرا همچنين درباره افزايش همکاري و افزايش رزمايشها صحبت خواهند کرد.