به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، حمزهعلی شیختبار با اشاره به جشنوارة انتخاب کتاب سال رضوی افزود: «این جشنواره با رویکردی کاملاً علمی و فارغ از نام و عنوان نویسنده، دست به گزینش آثار زده است. این را میشود از حضور استادانِ فن و تازهکاران در جمع برگزیدگان این جشنواره، متوجه شد؛ اما معتقدم بایستی حمایت بیشتری از نویسندگان بااستعداد و جوان صورت بگیرد».
وی که حائز رتبة سوم ششمین جشنواره در محور «زیارت» شده است، ادامه داد: «نویسندگان جوان و تازهکار ما نیازمند این حمایتها و توجهات هستند. در این میان، استعدادهای بسیار خوبی وجود دارد که به علت عدم حمایت مسئولان و همینطور سختیهای کار نویسندگی، از علاقه و استعدادشان فاصله میگیرند. جشنوارههایی مانندِ جشنوارة انتخاب کتاب سال رضوی نباید تنها به معرفی آثار برگزیده و تقدیر از آنها اکتفا کند. به عقیدة من میتوان از این فرصت و ظرفیت ایجادشده، بیشتر بهره برد: از حضور استادان استفاده کرد؛ کارگاههای آموزشی برگزار کرد؛ اجازة برخورداری از امکانات خاصِ کتابخانة آستان قدس رضوی را به این نویسندگان اعطا کرد و حتی کارهای فاخر و ارزشمند را به همین نویسندگان بااستعداد و جوان، سفارش داد».
نویسندة مجموعة «داستانوارة زیارتِ ما» گفت: «من در این کتاب که ویژة کودکان و نوجوانان است، با دستمایه قرار دادن داستان خانوادهای که به زیارت میروند، سعی کردم از طریق داستانکهایی دنبالهدار، راجع به وجود پُربرکت حضرت رضا علیهالسلام، آداب زیارت و برخی مسائل شرعی، به کودکان و نوجوانان، ارائة طریق کرده و آموزش دهم».
وی ضمن اشاره به تبلیغات محدود رسانهای در خصوص معرفی جشنوارة انتخاب کتاب سال رضوی گفت: «به نظر من، رسانهها باید متوجه باشند که اطلاعرسانی در خصوصِ چنین جشنوارههایی که با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی و شیعی برگزار میشوند، به طریق اولیتری بر عهدة آنها است. بدون شک، پربارتر شدن جشنوارة انتخاب کتاب سال رضوی، نیازمندِ اطلاعرسانی و تبلیغاتِ گستردهتر است. وقتی تبلیغات گسترده صورت بگیرد، بدون شک، نویسندگان بیشتری آثار خود را ارسال میکنند و این به بالا رفتن سطح علمی جشنواره، کمک خواهد کرد».
شیختبار درباره اشاعة فرهنگ رضوی در جهان و بینالمللی کردن این جشنواره گفت: «مذهب شیعه، مذهبی متعلّق به یک کشور یا دو کشور نیست. فرهنگ شیعی و سیرة اهل بیت علیهمالسلام، در سراسر جهان، علاقهمندان فراوانی دارد. شخصیت حضرت رضا علیهالسلام هم به گونهای است که نمیتوان ایشان را محدود به شیعیان دانست. از این رو، بدیهی است که باید حضرت رضا علیهالسلام و فرهنگ و سیرة ایشان را به جهان معرفی کنیم؛ اما نمیشود از همان آغاز، سنگ بزرگ برداشت. تا زمانی که این جشنواره یا حرکتهای مشابه آن، در داخل کشور، جانیفتاده و جای خود را باز نکردهاند، نباید به سرعت به فکر بینالمللی کردن آنها باشیم./ب