به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،بر اساس اعلام معاونت غذا و
دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید می کنند و ممکن است دور از چشم والدین
داروها را به دهان ببرند
و به همين منظور براي پیشگیری از بروز مسمومیت داروهای مصرفی افراد خانواده باید دور از دسترس
کودکان قرار داده شود
خوردن داروها، مواد شيميايي و محصولات خانگي مانند مواد آرايشي بهداشتي، فرآوردههاي شوينده، سفيد كننده و لوله بازكن، مواد نفتی ، باطری ، و گياهان آپارتماني از شایعترین علل مسمومیت در کودکان خردسال است و در صورتی که کودک ماده ای غیر خوراکی را بلعید ، والدین به سرعت باید با مرکز اورژانس و یا مرکز کنترل مسمومیتها با شماره تلفن 1490 تماس بگیرند.
نگهداری شربت متادون در ظرف خالی نوشابه ،منجر به مصرف دارو ، مسمومیت و مرگ کودک می شود و والدین باید از نگهداری شربت متادون در داخل یخچال و در کنار بقیه نوشیدنی ها خودداری کنند .
مسمومیت اتفاقی در اثر بلع نفت بسیار خطر ناک است و اگر کودکی نفت را ببلعد با اجتناب از وادار کردن به استفراغ ،وی را هر چه سریعتر به نزدیک ترین مرکز درمانی انتقال دهید .
اگر به کودک خود دارو می دهید به او تفهیم کنید که این داروست و از کلماتی مانند آبنبات ، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید .
در دوران سالمندی به دلیل تغییرات ساختار در اندامهای داخلی مانندکبد ، کلیه ، میزان مایعات ، عضلات چریی بدن ، تغییراتی در جذب و دفع داروها حادث خواهد شد و بی اعتنایی به مصرف داروها می تواند منجر به بروز مسمومیت در این گروه سنی شود.
کا کاهش بینایی ، شنوایی و فراموشی در دوران سالمندی از مهمترین عوامل مصرف بیش از حد دارو و بروز مسمومیت در سالمندان به شمار می رودو استفاده از جعبه های تقسیم داروها می تواند کمک شایانی به یپشگیری از مسمومیت و مصرف داروی تکراری در سالمندان شود .
یکم تا هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاري شده است/س