وي خاطرنشان کرد: پرسشي که مطرح است اين که ميزان سرب مجاز خون چقدر بايد باشد که در پاسخ بايد اذعان کرد که ايدهآل اين است که خون عاري از سرب باشد اما در عمل امکانپذير نيست.
دکتر بلاليمود تصريح کرد: ميزان غلظت سرب در خون براي بالغان نبايد بالاتر از 200ميکروگرم در ليتر باشد، چراکه عارضه درازمدت ايجاد ميکند و جاي کلسيم را ميگيرد.
استاد سمشناس دانشگاه علومپزشکي مشهد افزود: 20سال پيش گفته ميشد که ميزان غلظت سرب در خون بالغان بين 200 تا 400 ميکروگرم در ليتر و براي کودکان زير 200 ميکروگرم باشد، پس از آن، مطرح شد که اين ميزان بين 150 تا 200ميکروگرم در ليتر براي بالغان و زير 150 ميکروگرم در ليتر براي کودکان بايد باشد، اما در حال حاضر تأکيد بر اين است که ميزان غلظت سرب در خون کودکان زير 50ميکروگرم در ليتر باشد.
وي با بيان اين که «ثابت شده وقتي غلظت سرب در خون بالاي 50ميکروگرم در ليتر ميتواند ضريب هوشي کودک را کاهش دهد»، به وبدا گفت: در آمريکا و کانادا و برخي کشورهاي اروپايي، اندازهگيري غلظت سرب براي کودکان بين يک تا 3سالگي اجباري شده است، چراکه به ازاي هر 10ميکروگرم در ليتر که ميزان غلظت سرب در خون افزايش يابد، يک واحد از ضريب هوشي کودک کمتر ميشود.
دکتر بلاليمود هشدار داد: سرب عنصري است که سريع جذب و وارد بافت چربي و استخوانها شده و ذخيره ميشود و دفع آن ساليان دراز طول ميکشد، از اين رو توصيه ميشود که ميزان غلظت سرب در خون کودکان تشخيص داده شود و اگر ميزان آن، بيشتر از حد مجاز بود، اقدامات درماني انجام شود./س