طبق آمار وزارت بهداشت در سال 91 تنها 600 نفر در اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست داده اند که همین موضوع باعث شده که این قرص جزو فهرست کالاهای قاچاق قرار گرفته است.

دکتر طلعت قانع، رئیس مرکز ستاد اطلاع رسانی دارو و سموم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص مسمومیت های دارویی گفت: در کشور ما  بالاترین عامل مسمومیت است که البته خوشبختانه جزو درمان سوم تا چهارم از لحاظ ایجاد مرگ است.

وی با بیان اینکه مسمومیت ها به دو صورت اتفاقی و عمد است افزود: بیشتر مسمومیت های دارویی اتفاقی است که طبق آمار در 8 سال گذشته 60 درصد موارد مسمومیت در کشور  با دارو بوده است.

 قانع در ادامه در خصوص مسمومیت با قرص برنج عنوان کرد:مسمومیت با قرص برنج یکی از معضلات است در واقع با این که واردات آن به صورت قاچاق به کشور با مقدار کم هم مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

 وی تصریح کرد: قرص برنج دو مدل دارد یک مدل آن که مخلوط سیر و نمک است و برای جلوگیری از آفات در حبوبات استفاده میشود که در داروخانه ها به فروش می رسد، مدل دوم ترکیب فسفید آلومینویم است  که مصارف خانگی ندارد و تنها برای صنعت و کشاورزی مصرف دارد و همین مدل  باعث ایجاد مسمومیت و در نهایت باعث مرگ می شود.

 قانع با اشاره به این که مسمومیت با قرص برنج صنعتی تنها مرگ را به دنبال دارد اظهار کرد:متاسفانه در سال 91مسمومیت با قرص برنج 2 برابر شده و طبق آمار پزشکی قانونی  600 نفر در اثر مسمومیت با این قرص جان  خود را از دست داده اند.

قانع خاطر نشان کرد: با رایزنی و  جلساتی که با رئیس ستاد مبارزه با قاچاق داشتیم قرص برنج صنعتی جزو کالاهای قاچاق قرار گرفته است و در صورت روئيت  آن در هر مغازه یا هر مکانی یا فرد خاطی مطابق با قوانین برخورد با قاچاق رفتار شود./ح

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.