علمداری گفت: در این راستا بر روی بدن به ویژه بالهای فلامینگوها نمک نشسته و حالت بلوری ایجاد می شود از این رو قادر نخواهند بود که پرواز کنند و درون تالاب گرفتار می شوند.
این کارشناس حوزه محیط زیست گفت: با توجه به مشکلات و معضلات دریاچه بختگان باید هر چه سریعتر برای احیای آن تدابیر ویژه ای اتخاذ شود در غیر این صورت باید منتظر وقوع اتفاقات ناگواری بود.
دبیر موسسه 13 فروردین با اظهار نگرانی از وضعیت دریاچه بختگان به خبرنگار مهر گفت: بستر دریاچه ها به ویژه دریاچه بختگان از مواد ریز و نمک پر است و به دلیل اینکه از مواد ریزی تشکیل شده اند تحت تاثیر کوچکترین وزش بادی جا به جا می شوند.
علی اکبر کاظمینی ادامه داد: با بلند شدن این مواد ریز و نمکها از بستر رودخانه، آنها در زمینهای اطراف پراکنده می شوند که این امر در ایجاد طوفان نمک موثر است.
وی با اشاره به اینکه میزان نمک دریاچه بختگان بالاست، بیان کرد: با وزش باد لایه های آغشته به نمک نیز از سطح دریاچه بلند می شوند و این امر می تواند برای مردم منطقه خطرآفرین باشد.
این فعال حوزه محیط زیست اظهار داشت: 70درصد از فعل و انفعالات در 30سانتی متری خاک اتفاق می افتد از این رو به دلیل اینکه از آن برای موادغذایی استفاده می شود این امر خطرناک است.
کاظمینی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از طوفان نمک در بختگان باید بستر دریاچه مرطوب باشد، ادامه داد: در این راستا حداقل کاری که می توان انجام داد این است که بستر دریاچه را تا حدودی مرطوب و نمناک نگه داشت.
وی تاکید کرد: در غیر این صورت آسیب غیرقابل جبرانی به سلامت و کشاورزی منطقه وارد خواهد شد.
به گزارش مهر، بختگان یکی از تالابهای مهم سطح کشور به شمار می رود که خشکی آن طی سالهای اخیر مسئولان را در سطح کشور به یاری رساندن به این تالاب وا نداشته است.
شرایط بحرانی بختگان نباید از نظر متولیانش در سطح ملی و مسئولان کشوری دور شود.