وی همچنین با اشاره به نامطلوب بودن وضعیت فعلی آشنایی جوانان با معارف رضوی، این جشنواره را اقدامی مهم در افزایش سطح این آگاهی دانست.
این استاد دانشگاه، با تأکید بر لزوم آمیختگی محبّت به ائمه علیهمالسلام با دانش و معرفت، خاطرنشان کرد: «کاری که با پشتوانه علمی انجام شود، قطعاً اثری ماندگار خواهد شد».
وی از کتابخانه و استاد به عنوان دو پشتوانه علمی نام برد و اظهار داشت: «جوانان و اهل تحقیق، در مسیر معارف رضوی، همواره باید متّکی به این دو پشتوانه باشند».
وی جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی را در مسیر دانش دانست و بیان کرد: «این جشنواره از روزی که ابداع شد، جرقه نشاطی در دل من زد».
آذر ادامه داد: «این جشنواره در حال حاضر، کار خود را به خوبی انجام میدهد و هر اندازه بیشتر در جهت دانش پیش برود، راه خود را بیش از پیش در ایران و جهان باز خواهد کرد».
صاحب مجموعه سه جلدی «خورشید خراسان»، همچنین با اشاره به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به عنوان پشتوانه عظیم علمی، آن را بیبدیل توصیف کرد و افزود: «این مرکز، جزء برترین کتابخانههای مأخذ جهان برای آثار تشیّع است».
گفتنی است که دکتر اسماعیل آذر، همچنین از بنیانگذاران «جشنواره مشاعره رضوی» در بوشهر است که اثر سه جلدی وی با عنوان «خورشید خراسان» که در سال 1389 جزء آثار برگزیده سومین جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی شناخته شد، از اصلیترین منابع مشاعره رضوی است./س/