وی افزود: شبکه آبیاری آبپخش از مهمترین شبکههای آبیاری استان بوشهر است و در سال 91 خدمات گستردهای در حوزه این شبکه آبیاری صورت گرفته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر خاطرنشان کرد: برگزاری طرح مهندسی شبکه آبیاری و زهکشی آبپخش بهمنظور همافزایی و نظرسنجی این شبکه آبیاری مهمترین اقدامی است که در سال گذشته صورت گرفته است.
باشیزادگان بیان داشت: افزایش راندمان آبیاری، افزایش محصول تولیدی کشاورزان، پایداری فرصتهای شغلی و ایجاد اشتغال مولد، توسعه پایدار شبکه آبیاری آبپخش و احیای بخشی از اراضی کشاورزی که خاصیت توسعه دارند از اهدافی است که در این نشست دنبال کردهایم.
وی اضافه کرد: یکپارچهسازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت کشاورزان و افزایش مشارکت کشاورزان و بهرهبرداران آبی در عملیات آبیاری از مسائلی است که در شبکههای آبیاری با جدیت دنبال دستیابی به آن هستیم.
فرسودگی شبکه آبیاری آبپخش
این مسئول اذعان داشت: سنتی بودن کشاورزی منطقه آبپخش از مشکلاتی است که در این منطقه با آن مواجه هستیم و این موضوع سبب انجام فعالیتهای کشاورزی با روندی تکراری در منطقه آبپخش و عدم استفاده از ماشینآلات کشاورزی در این منطقه هستیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر خاطرنشان کرد: وجود معارضین در حوزه آبیاری آبپخش از مشکلاتی است که شاهد آن هستیم و در سه سال گذشته 25 میلیارد تومان از اعتبارات ملی بهدلیل وجود معارضین از استان خارج شده است.
باشیزادگان با بیان اینکه شبکه آبیاری آبپخش فرسوده است، ابراز داشت: شبکه آبیاری آبپخش، شبکهای فرسوده است و بیش از 71 سال قدمت دارد؛ بر اساس محاسبه سال 88 قریب به 55 میلیارد تومان برای بازسازی این شبکه آبیاری نیاز است.
وی اضافه کرد: در ارتباط با نوسازی شبکه آبیاری آبپخش پیگیریهای لازم صورت گرفته و در این زمینه ردیف اعتباری مورد نیاز برای بازسازی این شبکه آبیاری، جزو شبکههای آبیاری زیردست سد رئیسعلی دلواری گرفته شده و در این زمینه منتظر تخصیص اعتبار هستیم.
ضرورت ایجاد تشکلهای آببران در آبپخش
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: تشکل آببران موضوعی است که در سالهای اخیر مکررا دنبال آن بودهایم و به دلیل شرایط خاص منطقهای این موضوع تا کنون به نحو مطلوب در شبکه آبیاری آبپخش اجرا نشده است.
باشیزادگان اظهار داشت: ایجاد تشکلهای آببران سبب افزایش مشارکت کشاورزان در بحث توزیع آب میشود و در صورت تحقق این امر بخش اعظمی از مشکلاتی که در حال حاضر در بحث توزیع آب شاهد آن هستیم، برطرف میشود.
وی افزود: پیگیری مشکلات کشاورزان و تلاش برای رفع این مشکلات موضوعی اساسی است که در سالهای اخیر مجدانه در این زمینه تلاش کردهایم و بالاتر از توان مسئولان استانی و در سطوح ملی مشکلات این قشر زحمتکش را پیگیری کردهایم.
باشیزادگان بیان داشت: مسئولان باید با شفافیت تمام در قبال موضوعات مختلف به جامعه هدف خود پاسخگو باشند و مسئولان شرکت آب منطقهای و زیرمجموعههای این شرکت بهصورت عملی این موضوع را مورد توجه قرار دادهاند و به این مساله پایبند هستند.
آبیاری ساعتی در آبپخش روی کاغذ مانده است
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی استان بوشهر در گستره استانی فعالیت میکند و نباید انتظار داشته باشیم که مسئولان این شرکت تمام وقت خود را صرف شبکه آبیاری آبپخش کنند.
باشیزادگان بیان داشت: کشاورزان منطقه آبپخش باید اداره آبیاری را طرف حساب خود بدانند و برای پیگیری مسائلی که با آنها مواجه هستند، باید به مسئولان اداره آبیاری منطقه خود مراجعه کنند و ایشان را در جریان موضوعات مختلف قرار دهند.
وی افزود: موضوع آبیاری ساعتی نخیلات مساله مهمی است که سبب خدماترسانی مطلوبتر به کشاورزان در عرصه آبیاری میشود، ولی به دلیل شرایط اجتماعی و عدم همکاری کشاورزان تا کنون این شیوه آبیاری در آبپخش محقق نشده و تا کنون تنها روی کاغذ مانده است.
انجام 3 دور آبیاری نخلیات آبپخش
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر اظهار داشت: بهمنظور اجرای فرآیند آبیاری در مناطق مختلف در ابتدای هر سال زراعی صورتجلسه مربوط تنظیم میشود و و توزیع آب در شبکههای آبیاری بر اساس این صورتجلسه انجام میشود.
باشیزادگان خاطرنشان کرد: در بحث آبیاری باید به حجم آب توجه داشته باشیم و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته 120 میلیون متر مکعب سهمیه آب تخصیصی به کشاورزان آبپخش در طول سه مرحله میان باغداران آبپخش توزیع میشود.
وی یادآور شد: کل شبکه آبیاری آبپخش در طول یک سال زراعی به 60 میلیون متر مکعب آب نیازمند است، ولی بهدلیل فرسوده بودن شبکه آبیاری آبپخش و با توجه به استنباطهای صورت گرفته و پیگیری مسئولان آب منطقهای این میزان به 120 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
باشیزادگان تاکید کرد: آبیاری نخیلات منطقه آبپخش باید بر مبنای چهار ساعت آبیاری با سرعت 150 لیتر بر ثانیه برای هر 100 اصله نخل انجام شود و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته کشت زراعی بدون مجوز شرکت آب منطقهای در آبپخش ممنوع است.
وی افزود: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته دو دور آبیاری نخیلات بهصورت کامل در ایام قبل از برداشت محصول تولیدی کشاورزان صورت گرفته است و دور سوم آبیاری از حد فاصل 20 مهرماه با 20 آذر ماه انجام خواهد شد.
آببها تأمین کننده اعتبارات تعمیر نگهداری شبکههای آبیاری است
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر اظهار داشت: رابطه شرکت آب منطقهای و شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی رابطهای معنادار است و هرکس مدرک تحصیلی آبیاری و زهکشی داشته باشد، میتواند در مناقصه مربوطه مشارکت کند.
باشیزادگان خاطرنشان کرد: تعمیر و نگهداری و مدیریت بهرهبرداری از وظایفی است که شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی استان بوشهر به عهده دارد و کل هزینههای این شرکت باید از طریق آببها تامین شود و هیچ منبع دیگری در این زمینه وجود ندارد.
وی در ارتباط با تعیین نرخ آببهای نخیلات و محصولات کشاورزی یادآور شد: نرخ آب بها تابع فرمول و قاعده خاص است و با استعلام از سازمان جهاد کشاورزی نرخ آب بهای محصولات مختلف کشاورزی در هر سال زراعی انجام میشود.
پرداخت آب بها از نظر شرعی لازم است
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی و شرایط کشاورزان مناطق مختلف استان مسئولان آب منطقهای پس از محاسبه میزان آببها مبلغ آنرا به نصف کاهش دادند و با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، آببهای نخیلات منطقه آبپخش 530 تومان پرداخت شد.
باشیزادگان بیان داشت: پرداخت آب بها توسط مراجع تقلید و بزرگان دینی همواره مورد تاکید بوده و باید به این نکته توجه داشته باشیم که پرداخت آببها از نظر شرعی ضروری است و کشاورزان باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند./ج1
به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران، حسین باشیزادگان شامگاه سهشنبه در نشست با کشاورزان منطقه آبپخش، اظهار داشت: خدمت به مردم با نیت خالصانه و صادقانه موضوعی است که همه مسئولان باید به آن توجه داشته باشند و با تمام توان در این زمینه تلاش کنند.