رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به همایش ملی«تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» با اشاره به اهمیت موضوع جمعیّت و ضرورت فرهنگ سازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت، تاکید فرمودند: مسئله نمای جوان برای کشور یک مسئله اساسی، مهم و تعیین کننده است و کشورهایی که در دنیا دچار پیری جمعیت شده‌اند به دشواری راه علاجی برای مشکلات ناشی از آن یافته‌اند.

به گزارش حوزه سیاسی باشگاه خبرنگاران، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به همایش ملی«تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» با اشاره به اهمیت موضوع جمعیّت و ضرورت فرهنگ سازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت، خاطر نشان کردند: مسئله نمای جوان برای کشور یک مسئله اساسی، مهم و تعیین کننده است و کشورهایی که در دنیا دچار پیری جمعیت شده‌اند به دشواری راه علاجی برای مشکلات ناشی از آن یافته‌اند که لازم است برای حل این مشکل کار علمی، عمیق و اساسی صورت پذیرد.

متن پیام رهبر انقلاب که بر گرفته از بیانات ایشان در دیدار اعضای دست اندرکار برگزاری همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه در تاریخ 1392/8/6 است و صبح امروز(پنجشنبه) در این همایش در شهر قم قرائت شد، به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

مسئله جمعیّت که بجد هم مورد بحث و اختلاف نظر در جامعه است، مسئله بسیار مهمّی است. بلاشک از نظر سیاست کلّی کشور، کشور باید برود به سمت افزایش جمعیّت؛ البتّه به نحو معقول و معتدل. همه ‌اشکالات و ایرادهایی که وارد می‌شود -که بعضی از  اشکالاتی را هم که مطرح میکنند ما دیده‌ایم - قابل برطرف شدن و قابل پاسخ دادن است.

آنچه مهم است این است که کشور ما با ظرفیّت طبیعی و با ویژگی جغرافیای سیاسی خود احتیاج دارد به یک جمعیّت بیشتر؛ علاوه بر این –همان طور که قبلاً هم گفته‌ایم- مسئله نمای جوان برای کشور یک مسئله اساسی و مهم و تعیین کننده است. آن ‌طوری که اهل علم و اهل تحقیق بررسی کرده‌اند و جوانب قضیّه را ملاحظه کرده‌اند و آمارها را مورد مداقّه قرار داده‌اند، ما اگر چنانچه با این شیوه‌ای که امروز داریم حرکت می‌کنیم پیش برویم، در آینده‌ نه چندان دور، یک کشور پیری خواهیم بود که علاج این بیماری پیری هم در حقیقت در دسترس نیست؛ حالا نه [ اینکه] در دسترس ما نیست، [بلکه] در دسترس هیچ کس نیست؛ یعنی امروز کشورهایی که در دنیا دچار پیری شده‌اند و قدرت زاد و ولد خودشان را از دست داده‌اند، به دُشواری می‌شود گفت که راه علاجی برای حلّ این مشکل دارند. ما هم طبعاً با همین مشکل مواجه خواهیم شد؛ و نباید بگذاریم به اینجا برسد. البتّه مبانی اسلامی و تفکّر اسلامی در زمینه‌ جمعیّت و افزایش جمعیّت و با توجّه به وضع جغرافیای سیاسی منطقه و کشور جمهوری اسلامی، یک چیزهای روشن و واضحی است.

همایشی که آقایان گذاشتید، به نظر من جزو کارهای بسیار خوب است. یعنی ما نمی‌خواهیم این قضیّه را با شعار و با اینکه «صلوات بفرست تمام بشود» و مانند اینها پیش ببریم؛ می‌خواهیم مسئله به شکل عمیق و علمی حل بشود، گره‌های ذهنی‌‌ای که وجود دارد باز بشود، حقیقت قضیّه روشن بشود و به اعتقاد من ما می‌توانیم این کار را بکنیم؛ یعنی متفکّرین ما و صاحبان دانشِ مرتبط با مسئله جمعیّت- در هر بخشی از بخش‌ها- می‌توانند در این زمینه منطق صحیح و قابل قبولی را ارائه کنند. این همایش البتّه قدم اوّل است، یعنی قدم ابتدایی است، [امّا] از گذاشتن قانون به نظر من مهم تر است، چون فرهنگ سازی در این مسئله مثل خیلی از مسائل دیگر اجتماعی، حرف اوّل را میزند؛ باید فرهنگ سازی بشود که متأسّفانه امروز این فرهنگ سازی نیست، تعطیل است؛ با اینکه گفته شده، ما هم گفته‌ایم، دیگران هم گفته‌اند، در مجلس هم مطرح شده، بعضی‌ها هم کم و بیش اینجا و آنجا بحث می‌کنند، لیکن کار فرهنگی به معنای صحیح انجام نگرفته. به نظر من این کار شما کار خوبی است، کار مناسبی است؛ منتها اکتفا نکنید به اینکه یک میزگردی تشکیل بشود و سخنرانی‌ای گذاشته بشود و مثلاً تعدادی مقاله چاپ بشود؛ اینها کارهای لازمی است، امّا ناکافی است؛ بایستی از امکاناتی که در کشور وجود دارد استفاده کنید، فکر را در کشور بگسترانید؛ آن ‌وقت فکری هم که گسترش پیدا می‌کند، باید فکر عمیق و اساسی و منطقی و قانع کننده برای هر کسی باشد؛ بنابراین باید کار بشود روی این مسئله که لابد آقایان این کار را کرده‌اید. من معمولاً وقتی گروه‌ها و افرادی دنبال این هستند که مثلاً یک گردهمایی و همایشی را ترتیب بدهند، همیشه سفارش می‌کنم، می‌گویم شما اَمَد را نزدیک قرار ندهید؛ یعنی فرصت قرار بدهید برای اینکه بتوانید کار بکنید، تا آنچه بروز می‌کند در این همایش، یک چهره و نمای مطلوبی داشته باشد، آبرومند باشد. و لابد آقایان این کار را کرده‌اید، چون بحمدالله شما اهل فضل و اهل تحقیق هستید و مؤسسه‌ی شما، مؤسسه‌ای است که سابقه خوبی در این زمینه‌ها دارد؛ لیکن کار را به اینجا متوقّف نکنید.

جوانب قضیّه را بسنجید، ببینید چه چیزهایی است که موجب می‌شود جامعه ما دچار میل به کم ‌فرزندی بشود. این میل به کم بودن فرزند، یک عارضه است؛ والّا انسان به طور طبیعی فرزند را دوست میدارد. چرا ترجیح می‌دهند افرادی که فقط یک فرزند داشته باشند؟ چرا ترجیح می‌دهند فقط دو فرزند داشته باشند؟ چرا زن به شکلی، مرد به شکلی پرهیز میکنند از فرزند داری؟ اینها را بایستی نگاه کرد و دید عواملش چیست؛ این عوامل را پیدا کنید، بر روی علاج این عوامل بیماری ‌زا -که به اعتقاد بنده اینها عوامل بیماری زاست- متخصّصین و صاحبان اندیشه را بخواهید فکر کنند. فرض کنید مثلاً بالا رفتن سنّ ازدواج؛ بلاشک یکی از چیزهایی که باروری را محدود می‌کند، بالارفتن سنّ ازدواج است؛ خب، این یکی از کارهایی است که باید در کشور فکر بشود. چرا سنّ ازدواج در کشور ما بالا رفته؟ مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزه جنسی؟ ما باید این را فکر کنیم. خب، از آن طرف می‌گویند که اینها خانه ندارند، شغل ندارند، درآمد ندارند؛ ببینیم چگونه میشود کاری کرد که همه ‌ی اینها با هم جمع بشود. ما نباید تصوّر بکنیم که حتماً بایستی یک نفری خانه مِلکی داشته باشد، یک شغل درآمدداری داشته باشد، بعد ازدواج بکند؛ نه، اِنَ یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهمُ اللهُ مِن فَضلِه؛ این قرآن است [که] با ما دارد اینجور حرف می‌ز‌ند. یعنی همه‌ آن گره‌های ذهنی‌ای را که وجود دارد در این زمینه، باید شما باز کنید، یعنی شأن شما و همایشی از این قبیل، این است که بایستی این کار فکری و علمی را بکند؛ یعنی صرفاً بیان فکر، بیان خواست و حتّی شعارهایی در این زمینه نباشد. واقعاً کار بشود، کار فکری بشود؛ عوامل کاهش جمعیّت و موجبات افزایش جمعیّت به نحو مطلوب و با اعتدالِ متناسب، درست سنجیده بشود، مطرح بشود [تا] اقناع بشوند افکار نخبگان. در این زمینه خب الان عامّه ی مردم، بعضی‌ها متدیّنند، بعضی ها متعبّدند، وقتی گفته می‌شود، می‌روند سراغ باروری بیشتر؛ لکن نخبگان جامعه باید قانع بشوند، باید مسئله را قبول کنند؛ اگر نخبگان قبول کردند، کار سهل می‌شود، کار فرهنگ سازی آسان می‌شود. در این زمینه‌ها ان‌شاء الله بایستی آقایان تلاش کنید و امیدواریم ان‌شاء الله موفّق باشید. بنده همچنان معتقدم کشور ما کشور هفتاد و پنج میلیونی نیست، کشور ما کشور صد و پنجاه میلیونی [است]، حالا ما دستِ کم را گرفتیم گفتیم صد و پنجاه میلیون؛ بیشتر هم می‌شود گفت. قطعاً این کشور با این سطح وسیع، با این تنوّع آب و هوایی، با این امکانات فراوان زیرزمینی، با این استعداد بالقوّه¬ علمی که در این کشور وجود دارد، می‌تواند یک کشور پر جمعیّتی باشد و ان‌ شاءالله خودش هم این جمعیت را اداره کند؛ یعنی همچنان ‌که ما فکر میکنیم که اگر چهار پنج بچّه افتاد روی دوش یک خانواده وضع زندگیشان چگونه خواهد شد، فکر این را هم بکنید که این چهار پنچ بچّه وقتی بزرگ شدند و کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی می‌توانند به پیشرفت کشور بکنند؛ یعنی این را هم باید فکر کرد.

یک نگاه مقلّدانه‌‌ای به زندگی غربی یا به زندگی اروپایی وجود داشته که به اینجاها منتهی شده و میراث آن به ماها رسیده؛ ما هم در یک برهه‌ای از زمان غفلت کردیم، کاری که باید انجام بدهیم انجام ندادیم. در حالی که امروز در [بعضی] از همین کشورهای غربی از کاهش باروری دارند زیان می‌بینند، پشیمانند؛ و در بعضی از کشورهای غربی مطلقاً کاهش باروری وجود ندارد؛ یعنی خانواده‌های پر جمعیّت؛ مثلاً خانواده ی آمریکایی با ده دوازده بچّه، چطور خانواده یرانی [ که]میخواهد از او تقلید کند باید حتماً یک بچه داشته باشد یا دو بچّه! که این الان وجود دارد و گزارشها و خبرها از این واقعیّت به ما اطلّاع می‌دهد. ان ‌شاء الله که موفّق و مؤیّد باشید.

والسلام علیکم و رحمة الله

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
طاهری
۱۴:۴۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۲
به نظر شما راهی برای حل این قضیه وجود داره؟
اگه وجود داره،چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۵۸ ۱۲ آبان ۱۳۹۲
اللهم عجل لولیک الفرج

سلام

بنظر من(چون خواستی میگم ولال برند اهل تحقیق تحقیق کنند)
یکم از بودجه سینما و فوتبال و جاهایی که بیهوده است و سودی نداشته کم کنند (اگر قطع نمی کنند)
خرج ازدواج چند جوون و تامین آتیه کودکان کنند
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۱۱:۲۲ ۱۲ آبان ۱۳۹۲
به شرطی که ارزونی باشه تنها بچه اوردن نیست بزرگ کردنش هم تو این زمونه سخته من دوس دارم 10 تا بچه داشته باشم تو این دوتا موندم نموتونم بهشون برسم.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۰:۱۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۲
نظر خوبیه ولی یکم دیره بایستی 10 سال پیش ،پیش بینی انجام میشد الان فقط برای بی فرزندان وتک فرزندان باید تشویقهایی از سوی دولت در نظر گرفته بشود تامردم با پشتوانه ای بهتر به ازدیاد نسل بپردازند
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۹:۳۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۲
نظررهبرفرزانه بالاي چشم ولي...
مسوولين بايدخيييييييييييلي فكركنندكه شغل وخانه ودرآمدمكفي و....براي فرزندان آينده فراهم كنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۲
اِنَ یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهمُ اللهُ مِن فَضلِه؛ دنباله هم دارد اگر ندارید تقوا پیشه کنید تا خداوند با بی نیازی شما رااقنا کند
United States of America
محمد ن
۱۲:۱۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۲
روزي كه تعداد فرزندان را محدود كردند و ارائه خدمات به فرزند سوم به بعد را قطع كردند فكر اين روز رو هم مي كردند .
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه زهرا
۱۱:۱۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۲
من هم با نظر آقا موافقم در زمان قدیم طرف کارگر بود 6 تا 7 تا بچه داشت میتونست خرجشونو بده ولی الان طرف یه دونه بچه داره از پسش بر نمیاد مردم فکر میکنن خودشون ضامن روزی بچه ن بابام خدا ضامن ماس این ما نیستیم که رسانیم بلکه از ما حرکت از خدا برکته
تو کوچه ما که شاید 150 متر هم نبو د نزدیک 58 تا بچه بودیم هرکس هرچی کار میکنه به جایی نمی رسه به نظر من بچه دار بشه
Iran (Islamic Republic of)
alireza
۲۱:۲۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
لبیک ای رهبر عزیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
با سلام
کاش مسئولین قدر رهبر حکیممان را می دانستند
و اطاعت امر می کردند.
رهبرا بهونه اقتصادی رو بیان می کنن نمیدونن که
آنکه دندان دهد نان دهد
صلوات
اللهم احفظ قائدناالخامنه ای
Uruguay
شيدا
۱۳:۵۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
من هم خيلي نگران كاهش جمعيتمون هستم.
به جاي اينكه فقط اخبار رو بخونيم و سري تكون بديم و نوچ نوچي بكنيم،
هر كس بايد از خودش شروع كنه و عملا براي كشورش دل بسوزونه.
انشاالله خدا به كشور و مردم ما كمك كنه، كه اين شيعه خانه امام زمان هميشه برقرار باشه.
من و همسرم به فكر بچه دار شدن براي دومين بار در طول دوره ٣ساله ازدواجمون افتاديم. و بيشتر از همه به كمك خداي مهربون ايمان داريم.
به همه زوجهاي جوون توصيه ميكنم لذت مادر و پدر شدن رو تجربه كنن كه جداً ميگم زندگيمون با اومدن فرزندمون خيلي قشنگتر و محكمتر شده الحمدلالله.
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۳:۰۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
موانع ازدواج را بردارید . خدمت سربازی را کم کنید . بابا بدون این کارا نمیشه ازدیاد نسل کرد .
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۲:۵۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
سن ازدواج 30 سال خوب هست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
راه حل افزایش جمعیت ازدواجه ک با مشکلات بیکاری بی پولی نبود مسکن ارامش افزایش بی اندازه قیمتها....الان بیشتر جونها جرات ازدواج رو ندارن اونایم که جرات پیدا میکنن یا با شکست مواجه میشن یا اصلا به همون ی بچه رضایت میدن اول باید مسولین فکری ب حال اقتصاد بکنن و سطح رفاه مردم وگرنه هیچ کس از ازدواج و داشتن بچه البته در ارامش خاطر چه از نظر روحی و جسمی و اقتصادی بدش نمیاد یا حق
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۴۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
پیری جمعیت قدرت کشور را کاهش می دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
مشکل اصلی کاهش ازدواج وافزایش طلاق درجامعه است مسولین محترم یه فکری واسه این موضوع بکنن بقیه اش رو خودمون بلدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
حرفهای رهبر صحیح ولی:
هیچ فرمول سختی نداره و کار فرهنگی پیچیده ای نمیخواد
گرانی کمتر شه جمعیت افزایش پیدا میکنه
میدونی پول شیر خشک و پوشک و سیسمونی چقدره؟
مردم جرات نمیکنن بچه دار شن
یه خورده دقیق تر بشیم اصلاً با این گرونی ملت جرات ازدواج ندارن
دروغ میگم بگو ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
یه سوال: با کدوم پول و چه فرهنگی باید ازدواج کرد و بچه دار شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۲
مسئولین نگذاریدفرمایش ولی خدا روی زمین بماند.اطاعت از ولی امر واجب است.والسلام
Iran (Islamic Republic of)
نور
۲۳:۴۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
مجلس باید به این هشدارهای رهبری گوش فرا دهند و طرحهای مشوق بچه دار شدن تصویب کنند مثلا چرا باید در قانون کار حق اولاد فقط به دو نفر داده می شود و...
Iran (Islamic Republic of)
احمدی
۲۳:۲۰ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
گوش به فرمان مقام معظم رهبری ( دامت برکاته)
Iran (Islamic Republic of)
علی پیرو نائب بر حق آقا
۲۲:۴۵ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
خدایا این رهبر امام گونه ی ما را در سایه ی امام زمان عج حفظ بفرما!!!
الهی آمین
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۲۲:۰۴ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
خانم مجردی می شناسم که 10 سال تو منطقه محروم تدریس میکنه، نه بهش انتقالی میدن بره شهر خودش و نه خواستگاراش حاضرن با این شرایط کنار بیان.سن داره میره بالا و خواستگارا کم میشن.
خونواده دیگه هردو 5 سال تو مناطق محروم معلمن. یه بچه 4 ساله هم دارن.میگن برا بچه بعدی باید تو شهر خودمون باشیم.
دولت برا این موانع فکری کنه.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۰:۰۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
رهبرعزیز یه هشداربه اداره اموزش وپرورش بدن بابت مرخصی زایمان فرهنگیان.
Iran (Islamic Republic of)
omid
۱۹:۳۶ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
بهخدا مدت سربازی خیلی زیاده ؟؟؟ بعد سربازی دنبال کار بودن؟ و بعد سرمایه اولیه؟ و فشار اقتصادی ؟؟.... تو جوونا حس ازدواج نیست چه برسه فرزند آوری!!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۴۵ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
انشاءاله که خواست رهبر عزیز محقق شود
Iran (Islamic Republic of)
حسین ب
۱۲:۴۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۲
مسئولین محترم گوش به فرمان رهبرعزیز باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۱۲ آبان ۱۳۹۲
همین الان هم جمعیت زیادتر از امکانات کشور است
آخرین اخبار