به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، علیرضا یارعلی، با اشاره به اینکه پیشگیری بهترین نوع درمان در هر بیماری است، گفت: به دلیل شیوع بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا در این فصل باید تلاش کرد تا با روش های ساده پیشگیری از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه میکروبها و ویروسهای سرماخوردگی مسری و عامل انتقال بیماری هستند، گفت: اگر افراد قبل از اینکه دچار سرماخوردگی شوند، بدن خود را در برابر این بیماری ایمن کنند، میتوانند به راحتی از بروز آن پیشگیری کنند.
این پزشک طب سنتی با بیان این نکته که اگر افراد دچار سرماخوردگی شدند، برای رفع درد و کاهش تب میتوانند از جوشانده زنجبیل استفاده کنند، تصریح کرد: زنجبیل داروی گیاهی ضد سرماخوردگی است و با دارا بودن طبیعتی گرم برای برطرف کردن عوارض سرماخوردگی بسیار مفید است.
یارعلی ادامه داد: زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگههای بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست میآید و اگرچه معمولاً از ریشه آن نام برده میشود، ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه"ریزوم"، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است.
وی با بیان اینکه دلیل سودمند بودن زنجبیل اجزای تشکیل دهنده اصلی آن است، اذعان کرد: قسمت های مفید زنجبیل شامل نشاسته و اسانسها مانند زینجیبرن که به زنجبیل بوی خاص می دهد، و رزین است.
یارعلی افزود: بیشترین ارزش درمانی زنجبیل به واسطه ترکیبات ادویه های آن یعنی جینجرولها است که طعم تند و سوزاننده این گیاه نوعی خاصیت گرمایی درمانی به آن بخشیده است.
این پزشک طب سنتی با بیان اینکه عصاره های ساخته شده زنجبیل اثر بسیار بهتری دارد و جذب آن سریع تر می باشد، اظهار داشت: زنجبیل را به صورت عصاره، تنتور، انواع کپسول یا روغن آن می توان تهیه و مصرف کرد.
وی زنجبیل را دارای فواید فراوانی برای سلامتی دانست و اظهار کرد: در هنگام کشیدگی عضله، درد معده، بیماریهای حین مسافرت و همچنین بیماریهای ناشی از سرماخوردگی، تب ناشی از آنفلونزا، گلودرد، گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد می توان با مصرف دو قاشق غذاخوری از دم کرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آن این دردها را درمان کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای درمان سرماخوردگی باید زنجبیل را با آب گرم، لیمو و عسل مخلوط و مصرف کرد.