رسانه های دولتی چین روز جمعه خواستار خارج شدن جاسوسان آمریکایی از سفارت آمریکا در پکن شدند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، این درخواست پس از آن مطرح شد که چین در بحبوحه انتشار گزارش هایی درباره دست داشتن سفارت خانه آمریکا در پکن در اقدامات جاسوسی واشنگتن، خواستار توضیح آمریکا در این باره شده است.

روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد با اشاره به روزنامه آلمانی اشپیگل روز سه شنبه گزارش داد نقشه فوق محرمانه ای که ادوارد اسنودن مشاور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا آن را فاش کرد نشان می دهد 90 نهاد جاسوسی در سفارت خانه ها و کنسولگری های آمریکا در جهان وجود دارد که به کار جاسوسی در کشورهای مختلف مشغولند.

در این گزارش آمده است این تأسیسات در شرق آسیا بر چین متمرکز بودند و در سفارت خانه آمریکا در پکن و همچنین کنسولگری های آمریکا در شانگهای و چنگدو - مرکز استان سیچوآن در جنوب غربی چین - قرار داشتند .

هوآ چونینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه اعلام کرد پکن درباره انتشار چنین گزارش هایی « به شدت ابراز نگرانی » کرده است.

او در کنفرانسی خبری در پکن گفت:« ما از آمریکا خواستار توضیح در این باره شدیم .»

او افزود:« ما از سفارت خانه های دیپلماتیک کشورهای دیگر در چین و پرسنل آنها خواسته ایم از معاهده های بین المللی پیروی کنند و در هر گونه فعالیتی که ممکن است امنیت و منافع چین را به خطر بیندازد، شرکت نکنند. »

یانگ یوجون سخنگوی وزارت امور خاجه چین نیز گفت:« ما باید به تقویت فعالیت های اطلاعاتی و امنیتی خود ادامه دهیم.»

روزنامه دولتی چاینا دیلی نیز روز جمعه از واشنگتن خواست جاسوسان خود را از چین فرا بخواند .
این روزنامه افزود فعالیت های مأموران آمریکایی « ماهیت غیر قانونی دارند و از مصونیت دیپلماتیک برخوردار نیستند.»

این روزنامه همچنین نوشت:« با وجود همه لفاظی های مقامات درباره شراکت دو کشور، بسیاری از آمریکایی ها اگر دشمن ما نباشند رقیبی بالقوه برای ما هستند . در حالی که نظام جاسوسی آمریکا اختیاراتی کامل برای انجام فعالیت های جاسوسی در این کشور بر اساس قانون پاتریوت دارد اما آنها در چین نیز چنین اقداماتی انجام می دهند.»

روزنامه سیدنی هرالد مورنینگ گزارش داد از سفارت خانه های استرالیا به صورت مخفیانه برای انجام اقدامات جاسوسی در مکالمات تلفنی استفاده می شده است و اطلاعات به دست آمده در آسیا بخشی از شبکه جاسوسی جهانی به رهبیر آمریکا بوده اند.

شبکه جاسوسی به رهبیر آمریکا تحت انتقادات شدید دیگر کشورهای آسیایی قرار گرفته است .

اندونزی روز جمعه سفیر استرالیا را در این کشور به سبب آنچه که آن را فعالیت های « کاملا غیر قابل قبول » خواند، احضار کرد.

جاکارتا همچنین به آمریکا بر سرانتشار گزارش هایی در این باره که واشنگتن در تماس های تلفنی و شبکه های ارتباطاتی از طریق سفارت خانه خود در پایتخت اندونزی جاسوسی می کرده است، به شدت اعتراض کرد.

مناقشه آمریکا با آسیا - اقیانوس آرام در حالی مطرح می شود که آمریکا و چندین کشور اروپایی به سبب حجم و وسعت فعالیت های جاسوسی آمریکا از هم پیمانان خود دچار اختلافاتی شده اند. گفته می شود آمریکا به مدت بیش از یک دهه بر تماس های تلفنی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان جاسوسی می کرده است.

انتهای پیام/  
برچسب ها: چین ، جاسوسی ، آمریکا ، اخراج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار