بعد از افزایش جمعیت و ساخت و سازهای بیرویه با وجود منع ساختوساز در این ناحیه مشکلات مهمی چون نبود فضا و امکانات فرهنگی، ورزشی، تفریحی و بهداشتی خودنمایی میکند.
علاوه بر آن نبود امکانات اولیه چون، آب، برق، گاز و حتی جاده دسترسی مناسب و وجود ترافیک سنگین در این ناحیه معضلات مختص به خود را دارد.
قرار گرفتن این ناحیه در حاشیه شهر و نبود پاسگاه نیروی انتظامی و کلانتری فضا را برای سودجویان و بزهکاران فراهم کرده تا این ناحیه آسیبهای اجتماعی زیادی را در خود محصور کند و به یکی از بزرگترین مناطق جرم و بزهکاری در بیاید.
مردم ناحیه نایسر همانند دیگر شهروندان و هموطنان خود به فضایی سالم، بهداشتی و متناسب با قانون و قواعد شهری نیاز دارند و نبود حتی یک سانتیمتر فضای سبز و فضای فرهنگی و تفریحی سکونتگاهی ملالآور را برای زندگی قشر عظیمی از شهر سنندج فراهم آورده است.
در طی چند سال پیشرفت نایسر و استقرار شهرداری در آن تنها کانون فرهنگی و اجتماعی پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی با همکاری معاونت اجتماعی دادگستری و اداره کل بهزیستی استان ایجاد شد.
مدیر پیشگیری از جرم دادگستری استان کردستان ، در مورد موفقیت این طرح میگوید: با توجه به پروندههای بالای ورودی به دادگستری مبنی بر وفور جرم و بزه در ناحیه منفصل شهری نایسر و با توجه به کمبود امکانات در این ناحیه معاونت اجتماعی دادگستری استان اقدام به ایجاد کانون فرهنگی و اجتماعی پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی با همکاری بهزیستی استان نمود.
حمیدرضا حقنظری اظهار داشت: بدین منظور یک باب ساختمان بدین منظور تجهیز و راهاندازی شده و استقبال مردم از این کانون بسیار بالا بود.
وی به اقدامات انجام شده در این کانون اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی و روانشناختی، مشاوره ازدواج در راستای کاهش طلاق و آسیبهای خانواده و علاوه بر آن برگزاری کلاسهای آموزشی، تقویتی و فوقبرنامه است.
وی اضافه کرد: این کلاسهای فوقبرنامه برای سنین و سطوح مختلف سنی از نونهال، نوجوان، جوان و بزرگسال بوده که اضافه بر آن کلاسهای قرآنی، دورههای هنری، مشاوره روانشناسی قبل و بعد از ازدواج در آن صورت میگیرد.
حقنظری در مورد اهداف معاونت اجتماعی دادگستری استان در این کانون میگوید: این برنامهها برای کاهش جرم و آسیبهای اجتماعی، کم شدن پروندههای ارجاعی به دادگستری، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، توجه به اقدامات فرهنگی و نیاز منطقه به چنین کانونهایی پیاده شد.
وی همچنین از استقرار مشاوران حقوقی در کانون نایسر خبر داد و گفت: به دلیل ارجاع بالای پروندههای خانواده و طلاق به دادگستری جهت برنامه صلح و سازش به صورت رایگان به مردم ناحیه نایسر مشاوره رایگان میدهند.
مدیر پیشگیری از جرم دادگستری استان کردستان ادامه داد: برای رفاه حال مردم از وکلا، جامعهشناسان، روانشناسان برای برگزاری کلاسهای مشاوره به منظور حل و فصل دعاوی و آگاه بخشی مردم از حقوق شهروندی خویش اقدام شد.
حقنظری تصریح کرد: میطلبد در جهت ارتقای فرهنگی ناحیه نایسر سایر دستگاهها به کمک معاونتهای اجتماعی دادگستری و بهزیستی بشتابند و به ارتقای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از راه ارتقای فرهنگ کمک کنند.
احداث پروژه مجتمع فرهنگی و ورزشی نایسر از شهریور 92
مدیر پیشگیری از جرم دادگستری استان کردستان از احداث نخستین پروژه مجتمع فرهنگی و ورزشی نایسر از شهریور ماه امسال خبر داد و گفت: این پروژه به همت معاونت اجتماعی دادگستری استان کردستان به منظور پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی ساخته میشود.
حقنظری تصریح کرد: استخر قدیمی ناحیه نایسر که در گذشته برای کشاورزی این منطقه استفاده میشد و به امور آب منطقهای استان تعلق داشت با همکاری شرکت آب منطقهای برای پایه و اساس این مجتمع در نظر گرفته شد.
وی اضافه کرد: با تعامل مناسب رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای استان و پیگیریهای دو عضو جدید شورای اسلامی شهر سنندج ضمن بازسازی این مکان و ایجاد فضای سبز با همکاری شهرداری نایسر صورت میگیرد.
به گفته این مسئول این مجتمع جهت پرکردن اوقات فراغت جوانان شهرک نایسر و محلی برای برگزاری برنامههای هنری جهت ارتقای سطح فرهنگی و ایجاد محل تفریحی و ورزشی اقدام خوبی است که باعث ترغیب دیگر دستگاههای اجرایی استان برای سرمایهگذاری و ارائه خدمت در این منطقه محروم میشود.
مردم نایسر مستحق توجه بیشتر هستند
عضو جدید دوره چهارم شورای اسلامی شهر سنندج اظهار داشت: مردم ناحیه نایسر علیرغم نادیده گرفته شدن از سوی دستگاههای خدماترسان و حذف شدن از برنامهها و بودجههای عمرانی نیازمند و مستحق توجه بیشتر مسئولان هستند.
یوسف اسدی ادامه داد: مردم این منطقه محروم با حضور خود در پای صندوقهای رأی حماسه سیاسی را رقم زدند که میطلبد مسئولان هم برای خدمترسانی و ادای وظیفه حماسه اقتصادی را برای آنان رقم بزنند.
ایجاد مجتمع فرهنگی و ورزشی عامل جلب اعتماد مردم
عضو دیگر دوره چهارم شورایاسلامی شهر سنندج ایجاد مجتمع فرهنگی و ورزشی و دیگر پروژههای مهم را عامل بسیار برجستهای برای جلب اعتماد مردم برشمرد و عنوان کرد: برای جلب اعتماد مردم نواحی منفصل شهری و با مردمبودن و در کنار آنها بودن انجام خدمت صادقانه و ایجاد و احداث چنین مکانهایی بسیار مؤثر است.
اسعد فتاحی اظهار داشت: بهترین راهکار برای زنده کردن فرهنگ در نواحی منفصل شهری علاوه بر آنچه گفته شد برگزاری جشنوارهها، مسابقات فرهنگی و ورزشی و همچنین فستیوالهای مختلف دینی، فرهنگی، مشاهیر و بزرگان بومی میتواند راهچاره باشد.
نواحی منفصل شهری نایسر، ننله، حسنآباد و دوشان علاوه بر ایجاد مجتمعهای فرهنگی و ورزشی با احداث کتابخانههای عمومی، مراکز فنی و حرفهای، پارک و فضای سبز، کانونهای پرورش فکری کودکان و کانونهای فرهنگی و هنری میتواند به ایجاد بستر فرهنگی برای کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان کمک شایانی داشته باشد.
فرهنگ غلط مدیران ناآگاه و غیرمسئول استان مبنی بر عدم خدمترسانی به نواحی منفصل شهری و سکونتگاههای غیررسمی جهت جلوگیری از مهاجرت به این مناطق ضربههای اساسی و بزرگی وارد کرده است که جبران آن زمان زیادی میبرد و چنین تفکر غلط و سادهلوحانهای نه تنها از مهاجرت جلوگیری نکرده بلکه باعث ایجاد مشکلات فراوانی شد طوری که معاونت اجتماعی دستگاه قضایی حساسیت نشان داده و جای خالی دستگاههای اجرایی و خدماترسان را پرکرده است، که لازم مینماید مسئولین استان در این زمینه تجدیدنظر نموده و با حضور در چنین مناطقی از ادامه بافت غیررسمی و نابهنجار آن جلوگیری کنند.
علاوه بر همه اینها نبود امکانات بهداشتی و درمانی ضربه بزرگی را به مردم این نواحی وارد کرده به گفته خود مسئولان ردشدن فاضلاب روستایی این منطقه از کنار چاههای آب آشامیدنی ناحیه نایسر نگرانکننده توصیف شده و زمینه را برای شیوع بیماریها و اپیدمیهای شایع فراهم میکند که مسئولان بخش بهداشت و درمان باید حساسیت لازم در این بخش را داشته باشند، چه نبود بخش مراکز درمانی و حتی یک درمانگاه کوچک به هیچ صورت توجیه پذیر نمیباشد./ج1