به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، ، مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران جزئیات خورشیدگرفتگی جزئی امروز یکشنبه 12 آبان ماه را منتشر کرد.
این گرفتگی در بخش هایی از مسیر سایه به صورت حلقوی و در بخش های دیگر به صورت کلی مشاهده می شود .
مسیر این گرفتگی از جنوب شرقی آمریکا شروع و از اقیانوس اطلس و از کشورهای گابن، کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر)، اوگاندا، کنیا و اتیوپی می گذرد و در سومالی به پایان می رسد.
همچنین در بخش هایی از شرق و جنوب شرق آمریکای شمالی، شمال آمریکای جنوبی، جنوب اروپا، تمام آفریقا (غیر از جنوب آفریقای جنوبی) و بخشی از غرب آسیا به صورت جزئی رؤیت می شود .
بیشینه گرفت در نقطه ای از اقیانوس اطلس واقع در جنوب غرب کشور لیبریا و به مدت یک دقیقه و 39 ثانیه رخ می دهد.
در ایران، گرفتگی تنها در مناطق غربی و مرکزی کشور ، به صورت جزئی قابل رؤیت است که زمان رؤیت شروع گرفتگی در آنها تفاوت است.
در تمام پهنه ایران، در حالی که خورشیدگرفتگی هنوز کامل نشده است، خورشید غروب می کند.
در تهران، گرفتگی در ساعت 16 و 50 دقیقه شروع می شود و در حالی که خورشیدگرفتگی هنوز به حداکثر خود نرسیده است، خورشید غروب می کند.
مشخصات خورشیدگرفتگی برای استانهای غرب کشور به شرح زیر است:
ارومیه16:50 دقیقه شروع گرفتگی و 17:29دقیقه غروب آفتاب
سنندج 16:50دقیقه شروع گرفتگی و 17:25 دقیقه غروب آفتاب
ایلام 16:49 شروع گرفتگی 17:30دقیقه غروب آفتاب
کرمانشاه 16:49شروع گرفتگی 17:27 دقیقه غروب آفتاب
در شهرهای زاهدان، کرمان، گرگان، مشهد، بجنورد و بیرجند این خورشیدگرفتگی قابل مشاهده نیست؛ همچنین در بندرعباس، سمنان، ساری و یزد نیز خورشیدگرفتگی با چشم مسلح قابل تشخیص بوده اما با چشم غیر مسلح دشوار است.
توجه به این نکته نیز لازم است که مشاهده خورشیدگرفتگی به صورت مستقیم و بدون استفاده از وسایل جانبی به بینایی آسیب می رساند./س