به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، و به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان، اخیراً محصول زعفران رشتهای با نام تجاری زعفران ممتاز قائنات در وزن یک گرمی و فاقد کد 10 رقمی در بازار مصرف مشاهده شده که پس از بررسیهای لازم و استعلام از استان محل تولید (خراسان رضوی بر اساس مندرجات روی بسته)، جعل علامت استاندارد و تقلبی بودن این محصول محرز شد و لذا هرگونه توزیع و اقدام به فروش و عرضه آن غیر قانونی و تخلف محسوب میشود.
تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست؛ بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن با استفاده از چربی، عسل، نمک و شکر هم میشود چراکه این گیاه ارزش بالایی دارد و هر گرم آن با قیمتی گزاف در بازار مصرف فروخته میشود.
گرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاهها به راحتی قابل شناسایی است، اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست، با این حال، اگر کلالههای زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا چنانچه ماده خاصی از آن روی کاغذ نقش بست و کاغذ و انگشتان دست چرب شد، در این صورت مشخص میشود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.
بر اساس این گزارش، شکل ظاهری زعفران یکی از روشهای شناسایی خالص بودن آن است. ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونهای که پایین گیاه میلهای و انتهای آن دندانهدار، پهن و قیچی شکل است. همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلالههای آن نیز نباید براق باشد.