به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه هاآرتص در تحليلي به قلم "ديويد هريس" نوشت: دولت باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا از کنگره مي خواهد دستکم چند ماه تحريم هاي بيشتر تصويب نکند. اين درخواست نشاندهنده خواست آمريکا براي نشان دادن صداقت خود در مذاکرات است و در عين حال مقاصد ايران نيز محک زده شود. آمريکا در صورت شکست مذاکرات حمايت خود را از تحريمهاي جديد حمايت خواهد کرد.
هاآرتص ادامه داد: در عين حال روشن است از نظر اسرائيل چنين رويکردي علامتي اشتباه به ايران ميفرستد. اسرائيل معتقد است اقدامات دولت آمريکا تغييري در موضوعات مورد آزمايش نشان نمي دهد. اين موضوعات ميتواند شامل اين موارد باشد: گردش دستگاههاي سانتريفوژ و ساخت موشک بالستيک.
به نوشته این روزنامه، اگر آمريکا پس از حضورهاي پرهزينه در افغانستان و عراق و مسير نادرست خود در سوريه تمايلي به مناقشه نظامي با ايران نداشته باشد، ميتوان متوجه شد موجب تعجب مقامات اسرائيلي و نيز رهبران عربستان، کويت و ديگر رهبران کشورهاي حاشيه خليج فارس خواهد شد. حال اگر اين تنفر آمريکا از جنگ، موجب توافق با ايران شود حيرت و تعجب بيشتري را به دنبال خواهد داشت.
هاآرتص ادامه داد: در نهايت علاوه بر تحريمها، اعتبار تهديد نظامي آمريکا به احتمال زياد در نگرش ايران درباره بهترين شيوهاي که بايد در پيش بگيرد تعيين کننده خواهد بود. بنابراين ، اسرائيل خود را در موقعيتي بسيار دشوار يافته است. بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل با چالشي ترين تصميم يک رهبر اسرائيل اگر نگوييم از سال 1948، از سال 1973 روبرو شده است.
به نوشته این روزنامه صهیونیستی، نتانياهو با دو مسئله بهترين شيوه دفاع از امنيت ملي اسرائيل در برابر تهديد و همزمان، نحوه مديريت رابطهاش با آمريکا مهمترين متحد تلآويو روبروست. اگر نتانياهو به اين نتيجه برسد که نميتواند به مذاکرات 1+5 اعتماد کند و اينکه زماني برسد که اسرائيل ديگر گزينههاي نظامي عملي نداشته باشد، وي مجبور خواهد بود منافع و زيانهاي اقدام تنهاي نظامي را با دقت بررسي کند. اينکار خطر تقابل با آمريکا را به همراه دارد مثلا اگر دولت اوباما به اين نتيجه رسيده باشد که مذاکرات ارزش پيگيري را دارد و ميتواند نتايج مهم دو جانبه و چند جانبهاي به همراه بياورد.
هاآرتص ادامه داد: سناي آمريکا با دو گزينه روبروست: گزينه نخست که دولت آمريکا پيشنهاد و پيشتر آن را اعلام کرد اين است که خواستار تعويق دست کم چند ماهه بررسي تحريمهاي جديد شود. منطقي که وجود دارد اين است که اين تعويق حسننيت آمريکا را به ايران نشان ميدهد و نيز به شرکاي واشنگتن در 1+5 اطمينان خاطر خواهد داد. دومين گزينه که تعدادي از دموکراتها و جمهوريخواهان سرشناس طرفدار آن هستند، ادامه يافتن فشارهاست. گزينه دوم قاطعتر از گزينه نخست است. گزينه دوم اطمينان خاطرهاي بيشتري به متحدان اصلي آمريکا نه فقط اسرائيل بلکه به کشورهاي عرب خواهد داد که نگران اهداف ايران و نيز موضع متزلزل واشنگتن در مورد سوريه هستند.
انتهای پیام/