به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ برای پرورش این احساس باید راهکارهای مناسب را بشناسید. برای این منظور بهتر است ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.
به نام خود کودک او را در کتابخانه ثبت نام کنید و کارت عضویت بگیرید: وقتی کودک ببیند کارت اختصاصی دارد و می تواند به دنیایی از انواع کتاب های جدید دسترسی داشته باشد بسیار هیجان زده و خوشحال خواهد شد. برای این کار با او با هم به کتابخانه بروید و "آموزش" لازم را به او بدهید.
همچون شخصیت های کتاب لباس بپوشید و با کودک بازی کنید: همچون شخصیت کتاب داستان مورد علاقه کودک خود لباس بپوشید و مانند او رفتار کنید تا داستان کتاب را به دنیای واقعی بیاورید. حتی می توانید دوستان فرزند خود را دعوت و نمایش خانگی برای آنها اجرا کنید.
"پوستر الفبا" برای او تهیه کنید: از کودک بخواهید حروف موجود در پوستر را بنویسد و سپس مجله یا کاتالوگی بیاورید و از او بخواهید همه اشکالی که با حرف موردنظر شروع می شوند را با قیچی برش دهد و آنها را روی پوستر حرف مرتبط بچسباند. به این ترتیب می توانید با بازی، حروف الفبا را به فرزند خود بیاموزید.
از "عروسک های انگشتی" برای بیان داستان کمک بگیرید: با عروسک های انگشتی یا حتی می توانید یک تکه پارچه ساده دور انگشت خود بپیچید و با ماژیک روی آن تصویر شخصیت موردنظر خود را نقاشی کنید و به واسطه آنها داستان را برای فرزند خود تعریف کنید. هر چه ذوق و سلیقه بیشتری در این زمینه به خرج دهید، کودک با اشتیاق بیشتری به "کتابخوانی" شما توجه خواهد کرد. اگر از "عروسک" استفاده می کنید، می توانید از خود کودک هم برای بازی نقش شخصیت داستان کمک بگیرید.
برایش لغتنامه درست کنید: هنگامی که کودک با واژه های جدید روبه رو می شود و معنای آنها را نمی داند، آنها را به همراه معنی داخل دفترچه یادداشت کنید. به این ترتیب یک لغتنامه خوب و مفید برای او تهیه کرده اید.
برای "پاداش" کودک را به کتاب فروشی ببرید: هربار که کودک کار خوب انجام می دهد به او بگویید فلان مبلغ را برایت کنار می گذارم و سپس با آن پول با هم "کتاب فروشی" بروید و پول ها را خرج کنید.
برای نویسنده مورد علاقه فرزند خود نامه بنویسید: برای اینکه کودک را با مقوله کتاب، مطالعه و نویسندگی آشنا کنید، بهتر است از او چند سوال بپرسید: به طور مثال: چه چیزی در مورد این نویسنده را دوست داری؟ وقتی این داستان را می خوانی چه احساسی دارد؟ شخصیت مورد علاقه تو کیست؟ از کودک بخواهید همه اینها را برای نویسنده بنویسد، داخل پاکت نامه قرار دهد و تمبر بچسباند. می توانید آن را برای ناشر یا نویسنده پست کنید.
"غذاهای" داخل داستان های کتاب را برایش تهیه کنید: برای اینکه کودک به کتاب علاقه بیشتری پیدا کند برایش غذاهای داخل کتاب را بپزید. به طور مثال به "تخم مرغ" رنگ غذای سبز بزنید. یا نان و "کلوچه های عروسکی" برایش درست کنید.
"پیک نیک" کتابخوانی راه بیندازید: غذای مورد علاقه کودک را تهیه کنید و با کتاب موردعلاقه اش راهی پارک شوید. در کنار بازی و صرف غذا می توانید کتاب نیز برایش بخوانید.
منبع: برترین ها