جلیل جعفری بنهخلخال امروز در گفتو گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل اظهار داشت: اختصاص اعتبارات بر مبنای شاخص جمعیت و محرومیت و افزایش سهم خلخال و کوثر در مدیریت دستگاههای اجرایی استان اردبیل از جمله مطالبات و خواستههای مردم جنوب استان از استاندار جدید اردبیل است.
وی در خصوص مطالبات نمایندگان از استاندار جدید اردبیل نیز خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است همه نمایندگان به دنبال توسعه همهجانبه استان هستند و در این فرایند خواستههای ما هم جز این نیست و جبران عقبماندگیهای موجود در جنوب استان باید در اولویتکاری و برنامهای مدیریت عالی استان اردبیل باشد.
این نماینده مجلس یادآور شد: اعتقاد داریم جای جای استان اردبیل باید آباد شده و از رونق لازم برخوردار باشد و طالب استانی آباد که از نوار مرزی ارس در شمالیترین نقطه آن تا ساحل قزلاوزن در جنوبیترین نقطه آن از شاخصهای توسعهیافتگی برخوردار باشند.
جعفری بنهخلخال گفت: خواستهها در دو بخش استانی و شهرستانی قابل تفکیک است در بخش خواستههای استانی که میتواند در فرایند توسعه جنوب استان هم تاثیرگذار باشد، تکمیل محور سرچمـ اردبیل و به بار نشاندن راهآهن استان از حوزه زنجان تا مرز ارس و آسیای میانه است که رونق حمل و نقل در این محورها میتواند تاثیر بسزایی در خلخال و کوثر نیز داشته باشد.
وی تصریح کرد: در جنوب استان اردبیل که در اکثر زمینههای برخورداری و توسعهای از میانگین استانی پایین است، انتظار توجه محرومیتزدا و بیش از پیش را داریم.
جعفری بنهخلخال بیان داشت: برای نمونه در شاخص برخورداری از راه امن و مطمئن که جنوب استان محرومترین نقطه اردبیل از این حیث محسوب میشود، در بحث راههای روستایی امن و آسفالته، میزان برخورداری دقیقاً نصف میانگین استانی است، در برخورداری از گاز لولهکشی شده در روستاها میانگین برخورداری خلخال و کوثر در حدود یک سوم میانگین استانی است و در سایر زمینهها نیز وضعیت به مراتب بدتر از آنچه گفتیم، است.
وی افزود: جنوب استان دارای ظرفیتهای بالقوه و منحصربهفردی در دو حوزه معدنی و گردشگری است و توانایی تبدیل شدن به قطب بزرگی در این حوزه را دارد که در صورت توجه شایسته و مناسب میتواند در اقتصاد استان اردبیل نیز تاثیرگذار باشد.
جعفری بنه خلخال عنوان کرد: وجود معادن غنی و دارای توجیه اقتصادی بالا و نیز ظرفیتهای گردشگری از جمله موقعیت چهارراهی خلخال با توجه به قرار گرفتن در نقطه تلاقی چهار استان کشور، وجود بیشترین پهنه جنگلی استان، وجود زیباترین جاده توریستی کشور، وجود آبگرمهای گیوی، تیل و خوشنامه و گرمخانه، وجود بیشترین امامزادههای استان اردبیل، وجود تفرجگاه اندبیل، وجود ژئوپارک طبیعی استان در کنار جاده اردبیل - سرچمدر بخش فیروز، وجود طولانیترین قنات استان اردبیل در گیوی علیا به عنوان نمادی 8000 ساله از وجود آثار تاریخی و تمدنی در این مناطق، وجود قلعهها و تپههای باستانی فراوان، وجود تنوع زبانی از جمله گویش و زبان منحصربفرد تاتی «زبان ایران باستان» در دره شاهرود و زبان کردی در خلخال و دهها مزیت دیگر که در اثر بیتوجهی هم ناشناخته مانده و هم موجب عقبماندگی منطقه از پروسه توسعهیافتگی شده است.
وی ادامه داد: انتظار از مسئولان فعلی و آتی توجه به این ظرفیتها و جبران کمکاریهای گذشته است/س.