به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، ملکوتی در حاشیه جلسه ستاد گندم در استان گفت: پرداخت چنین یارانه سنگینی تنها به این دو کود باعث شده که کشاورزان علاوه بر مصرف بیرویه و هدر دادن این دو کود در کشور، چندان رغبتی به استفاده از دیگر کودها، به ویژه کودهای زیستی، آلی و ریزمغذی نداشته باشند.
ملکوتی ادامه داد: حال آن که مصرف کودهای اخیر، افزون بر سازگار بودن با محیط زیست، نقش بسیار مثبتی بر سلامتی انسان دارند؛ بنابراین در مقطع کنونی مدیریت علمی تولید و مصرف انواع کودها امری اجتنابناپذیر است، تا بتوان از طریق اصلاح ساختار تولید، مصرف بهینه کود و تولید محصولات کشاورزی سالم، سطح سلامت جامعه را ارتقا داد.
استاد گروه خاک شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس افزود: رابطه مثبت بین مصرف بهینه کود و تولید محصولات کشاورزی سالم وجود دارد.
ملکوتی تصریح کرد: مسئولان امر باید این اصل مهم را در تامین مقدار، زمان استفاده و نوع مناسب کودها در تولید محصولات کشاورزی در عمل رعایت و نسبت به جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی، رعایت اصول مصرف بهینه کودی، غنی سازی محصولات کشاورزی در مزرعه، مدیریت علمی تولید و مصرف انواع کودها، تصویب آییننامه ضوابط «ب» ماده 61 قانون برنامه توسعه، جلوگیری از ورود کودهای فسفاتی دارای بیش از 25 میلیگرم در کیلوگرم کادمیم، حذف یارانه از کودهای نیتروژنی و فسفاتی و اختصاص آن به کودهای زیستی، آلی، ریزمغذی و گوگردی به منظور افزایش عملکرد در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و تولید محصولات سالم، اقدام کنند.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران گفت: منحصر کردن کودهای مصرفی در کشور به اوره و سوپرفسفات تریپل زنگ خطری برای تولید محصولات کشاورزی سالم و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است.
ملکوتی با اشاره به رابطه مصرف بهینه کود و تولید محصولات کشاورزی سالم اظهار کرد: بر اساس بررسیهای به عمل آمده و با توجه به رتبه بسیار پایین بهداشت سلامت در جامعه ایران در بین کشورها، وجود سوء تغذیه در ایران محرز است.
وی با بیان اینکه با وجود آنکه بیش از 85 درصد مردم کشور سیر هستند، لیکن حدود 90 درصد به نحوی دچار گرسنگی سلولی هستند، افزود: متاسفانه برخی از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در کشور توجهی به مفهوم امنیت غذایی ندارند.
ملکوتی با بیان اینکه بر اساس آخرین اطلاعات جمعآوری شده از چند استان، حدود 86.5 درصد کودهای مصرفی در کشور به اوره و سوپرفسفات تریپل اختصاص یافته است، ادامه داد: این موضوع عملاً زنگ خطری برای تولید محصولات کشاورزی سالم و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است/س