فریبرز حاجکلی اظهار کرد: شاهین و بلابان از جمله پرندگان شکاری حفاظت شده در ایران بوده که به دلیل شکار بیرویه در معرض خطر هستند.
وی با اشاره به دلایل افزایش صید پرندگان شکاری افزود: به دلیل تقاضای کشورهای حاشیه خلیجفارس برای نگهداری این پرندگان، اقدام به زندهگیری و ترانزیت پرندگان شکاری در خوزستان افزایش یافته است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوش ادامه داد: شیوخ عرب در کشورهای عربی از پرندگان شکاری برای صید پرنده با ارزش هوبره استفاده میکنند.
وی با اعلام جریمه 20 میلیون ریالی برای هر پهله شاهین اضافه کرد: مجازات زندهگیری، حمل، قاچاق و نگهداری پرندگان شکاری برابر تبصره 2 ماده 13 قانون شکار و صید، حبس و جریمه نقدی دارد.
حاجکلی از نجات یک پرنده شکاری از دام شکارچیان غیرمجاز در این شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: شاهین ضبط شده از متخلفان پس از طی مراحل قانونی توسط مأموران اداره حفاظت محیط زیست شوش به دامان طبیعت بازگردانده خواهد شد.
وی با اشاره به نقش همیاران محیط زیست عنوان کرد: همکاری همه دوستداران محیط زیست به ویژه همیاران محیط زیست میتواند در نجات گونههای جانوری باارزش از چنگ متخلفین نقش بهسزایی داشته باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوش ادامه داد: متخلفین برای زندهگیری پرندگان شکاری از کبوتر و گنجشک به عنوان طعمه به روش شناطه استفاده میکنند.
شناطه وسیلهای ساخته شده از سیم مفتول است که برای زندهگیری پرندگان شکاری از آن استفاده میشود. /س