به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل/ در هر مکانی آداب و سنن خاصی بر عزاداریها حاکم است از این رو عزاداری در روستاها طبق آداب و سنت قدیمی هر روستا انجام میشود و اهالی روستای اندبیل نیز از این امر مستثنی نبوده و عزاداریهای سید و سالار شهیدان را به سبک خاص خود برگزار میکنند.
مراسم عزاداری «شاه حسین» که در زبان محلی «شاخسی» گفته میشود و صدها سال در روستای اندبیل خلخال پیشینه تاریخی دارد با آداب و سبک خاصی انجام می شود که اهالی روستا با به دست گرفتن چوبدستیهایی و تکرار مضمونهایی در خصوص عاشورا و محرم به عزاداری میپردازند.
هر روز که از ماه محرم میگذرد بر جمع عزاداران در میدان روستا اضافه شده و هر شب دسته عزاداری «شاخسی» بزرگتر و بزرگتر میشود به طوری که میدان منتهی به مسجد روستا مملو از اهالی میشود.
طبق رسم خاص دستههای عزاداری «شاخسی» از مساجد دیگر و عباسیه اندبیل به سوی مسجد جامع آمده و عزاداران مسجد جامع از آنها به گرمی استقبال میکنند.
پس از اینکه مراسم «شاه حسین» آغاز میشود دستههای حاضر یکصدا ندای لبیک یا حسین و اسم ائمه اطهار را تکرار کرده و در محوطه مسجد به عزاداری میپردازند.
اهالی روستای اندبیل که ساکن سایر مناطق کشور هستند هم به دلیل شکوه عزاداری در روستا تا روزهای هفتم و هشتم محرم خود را به روستا رسانده و در مراسمات تاسوعا و عاشورا همراه اهالی زادگاه خود به عزاداری میپردازند.
بعد از عزاداریها نیز اهالی محل و عزاداران در مسجد حاضر شده و پای منابر روحانیون مینشینند تا از فیوضات معنوی این ماه برخوردار شوند.
در روستاهای خلخال از اولین روز ماه محرم مراسم و احسانات و نذریها از منازل و مساجد و حسینهها آغاز شده و مردم از سفره احسانات بهرهمند میشوند/س.