به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، ناصر قربانی نیا در دیدار مسوولان مرکز تحقیقات مجلس با آیت الله موسوی اردبیلی با اشاره به اهمیت جایگاه فقه در تصویب قوانین مجلس گفت:متاسفانه فقه ما به غایت مظلوم واقع شده و با چالش هایی مواجه است که باید با جدیت پاسخ داده شود.
وی افزود:متاسفانه این چالش ها در حقوق بشر و مجازات ها آن قدر فراتر رفته است که عده ای به خود حق می دهند حوزه معاملات فقه اسلامی که فخر جامعه اسلامی می باشد و برتری فقه اسلامی در مقابل دنیای سکولار را نشان می دهد را زیر سوال ببرند و یا نادیده بگیرند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات مجلس، گفت:در این زمینه حتی برخی از مجامع علمی و دانشگاهها به انکار فقه می پردازند در حالی که فقه در قانون قابل انکار نیست و بهترین راه برای نشان دادن فقه به گفته امام خمینی (ره) فلسفه عملی حکومت فقهی آن است که مشکلات و گرفتاری های جامعه اسلامی را حل کند و رد پای فقه در قانون دیده شود.
قربانی نیا با تاکیدبر مطابقت قوانین با فقه اسلامی عنوان کرد:این مرکز نقش مهمی در فقهی شدن قوانین دارد که باید قانون مطابق قوانین اسلامی و موازین باشد.
وی ادامه داد:اگر مجلس به قانونی که تطابقی با شرع نداشته باشد رای بدهد این مرکز می تواند لوایح را بررسی کند و راه را به مجلس نشان دهد و مانع از تصویب این قانون شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات مجلس گفت:گاه مجلس قوانینی تصویب می کند که نه تنها توانایی فقه را نشان نمی دهد بلکه گاه مشکلات و نواقص را به فقه منتسب می کند در حالی که تبدیل فقه به قانون یک فن است و باید به آن توجه شود..
وی در پایان خاطرنشان کرد:قانون گذار باید با اصطلاحات فقهی آشنا باشد و به ویژه قضات اطلاعات کافی فقهی در بررسی لوایح در شورای مرکز تحقیقات مجلس داشته باشند تا بتوانیم با نگاه علمی مسائل فقهی را در قانون نهادینه کنیم./س