به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، سخنگوی دستگاه
قضا در ادامه پنجاه و پنجمین نشست خبری با خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی براینکه دردولت قبلی میگفتند، کابینه خط قرمز است آیا امروز که دولت عوض شده قوه قضاییه به برخی پروندهها ورود پیدا میکند، اظهارداشت:
قوه قضاییه هیچ وقت نگفته خط قرمز است اما به طور طبیعی ممکن است بررسی بعضی
پروندهها مجاری سختی داشته باشد، اما برای ما خط قرمز در دولت معنا ندارد.
دادستان کل کشور در ارتباط با برخی پروندهها برخی افراد دارای مسئولیتی هستند و در جایگاهی قرار دارند که میتوانند مسائل را بپوشانند بنابراین این امکان وجود دارد که ما در اثباتش تاخیر داشته باشیم.
حجتالاسلام وامسلمین محسنیاژهای در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا قوه قضاییه در ارتباط با مجله چشمانداز ایران که مطلبی در خصوص توهین به حضرت زهرا(س) چاپ کرده و گفته شده که به حزب نهضت آزادی مربوط است ورود پیدا نمیکند تصریح کرد: گاهی جرمی واقع میشود و فردی به اتهام آن جرم دستگیر میشود اما چنانچه جرم ثابت نشود ما نمیتوانیم آن فرد را مجرم خطاب کنیم اما در صورت کاری که واقع شده میتوانیم بگوییم این کار جرم بوده است.
وی ادامه داد: چنانچه در روزنامهای جرمی واقع شود اینکه مدیر مسئول مجرم است یا خیر ما الان نمیتوانیم این را بگوییم و فقط میتوانیم بگوییم فرد مورد نظر متهم است و چنانچه این امر در هیئت منصفه مطبوعات و دادگاه ثابت شد میتوانیم بگوییم مجرم است.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: ما به هیچ وجه نمیپسندیم که روزنامهای توقیف شود چون این روزنامه مجموعه و نیروهایی دارد که در آنجا کار میکنند و ما نمیخواهیم مشکلی برای آنها ایجاد شود ولی نشریه باید خودش نیز موارد را رعایت کند.
دادستان کل کشور ادامه داد: در ارتباط با روزنامهای که اشاره کردید توقیف شده هیئت نظارت که یکی از نمایندگانش از قوه قضاییه است تشخیص دادند این مطلب خلاف است و روزنامه مذکور توقیف شد و به دادگاه فرستاده شد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای درارتباط با مجله چشمانداز ایران اضافه کرد: در این خصوص از دادستان پرسیدم که به عنوان مدعیالعموم پروندهای تشکیل شده و نویسنده مطلب دستگیر شده و در بازداشت به سر میبرد.
وی در ارتباط با سوالی مبنی براینکه آیا قوه قضاییه به عنوان مدعیالعموم برای جلوگیری از سواستفادههایی که در مراسم عزاداری میشود به عنوان مثال قمهزنی اقدامی انجام میدهد یا خیر تصریح کرد: بله دستگاههای قضایی و انتظامی از سالها پیش اقداماتی توجیهگرایانه و پیشگیرانه انجام میدادند و این در حالی است که مردم امروزه خود آگاه هستند و برای جلوگیری از سواستفادههای دشمن این اقدامات را انجام نمیدهند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در شان حسینیه و مسجد نیست که در آنجا به کسی توهین کنند اما اگر این امر جنبه عمومی داشته باشد مدعیالعموم وارد خواهد شد.
انتهای پیام/