تانر ییلدیز در این زمینه اظهار کرد که «ترکیه واردات نفت از ایران را از ۱۴۰ هزار بشکه در روز (از آغاز سال ۲۰۱۳) به ۱۰۵ هزار بشکه کاهش داده است. اما کاهش بیش از این دیگر مقدور نیست.»
ییلدیز در ادامه افزود که عامل بازدارنده برای ترکیه تحریمهای وضع شده توسط سازمان ملل متحد است و این کشور فقط به تحریمهای سازمان ملل متعهد است، با این حال باید به تصمیمات ایالات متحده آمریکا نیز توجه کرد.
شورای امنیت سازمان ملل، تحریمی در زمینه نفت علیه ایران اعمال نکرده است.
وزیر انرژی ترکیه همچنین تاکید کرد که آنکارا مواضعش در این زمینه را برای واشنگتن روشن کرده است.
به گفته ییلدیز، واردات نفت ترکیه از ایران اکنون در نقطه ای قرار دارد که کاهش بیش از آن امکانپذیر نیست.
ترکیه در سال ۲۰۱۱ روزانه واردکننده بیش از ۱۸۰ هزار بشکه نفت ایران بود. از ژوئیه سال ۲۰۱۲ که آمریکا هر شش ماه یکبار، کشورهای مشتری نفت ایران را در ازای کاهش واردات نفت ایران از تحریمهای نفتی علیه ایران معاف میکند، ترکیه نیز واردات نفت از ایران را به صورت مرحلهای کاهش داده است.
بزرگترین پالایشگاه نفت ترکیه (توپراس) مشتری نفت ایران است. واشنگتن قرار است ماه آینده درباره تمدید معافیتهای شش ماهه مشتریان نفتی ایران تصمیمگیری کند.
آنکارا به غیر از نفت، سالانه بیش از ۸ میلیارد متر مکعب گاز ایران را وارد میکند.
با وجود فشارهای واشنگتن، دولت آنکارا کماکان مشتری گاز ایران باقی مانده است.
وی در عین حال گفت: آنکارا در حال مذاکره با منطقه خودمختار کردستان عراق و دولت بغداد درباره پیشنهاد صادرات نفت و گاز از شمال عراق به ترکیه و بازارهای جهانی است."ییلدیز" در جمع خبرنگاران گفت: ترکیه پول نفت صادراتی را در یک بانک ترکیه ای واریز خواهد کرد و کردهای عراق و بغداد که درباره تقسیم درآمد نفتی کردستان اختلاف دارند، درباره این نحوه تقسیم این پول تصمیم خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه ترکیه مذاکرات با مقامات عراقی را ادامه خواهد داد افزود: "نوری مالکی" نخست وزیر عراق در ماههای آینده به ترکیه سفر خواهد کرد.
وزیر انرژی ترکیه گفت: ترکیه با منطقه کردستان عراق قراردادی را در زمینه اکتشاف نفت و گاز در منطقه شمال عراق دارد.