به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران ، حجتالاسلام عباسعلی ابراهیمی در جمع خبرنگاران گفت : از وظایف ذاتی ارشاد، توجه به مقوله مشاهیر و مفاخر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اینکه علامه ابن شهرآشوب ساروی در سال 489 هجری در مازندران چشم به جهان گشود و در سال 588 هجری در شهر حلب، درگذشت، تصریح کرد: پرداختن به ابنشهرآشوب،متعلق به یک شهر و استان نیست بلکه ابن شهرآشوب، شخصیت جهانی داشته و متعلق به تاریخ است.
وی با بیان اینکه در فراخوان این کنگره که به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شد، چهار محور اصلی را مورد توجه قرار دادیم، افزود: زندگی و شخصیت، اندیشهها، اوضاع سیاسی و اجتماعی عصر علامه ابنشهرآشوب و کتابشناسی را مدنظر قرار دادیم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه ابنشهرآشوب به کتاب المناقب خود شناخته شده است، گفت: این کتاب به تاریخ زندگی ائمه به صورت تحلیلی پرداخته است.
وی با بیان اینکه 117 مقاله در اختیار دبیرخانه قرار گرفته و کمیته ارزیابی، 85 مقاله را منتخب کرد و در نهایت 53 مقاله به صورت برگزیده شدند، تصریح کرد: این مقالات در کتاب کنگره منتشر میشوند.
ابراهیمی اظهار داشت: از کشورهای مختلفی به دبیرخانه این کنگره مقاله ارسال شده و مقالاتی از عراق، لبنان، نیویورک، هلند، هند و پاکستان مقالات برتری بودند.
دبیر نخستین کنگره بینالمللی علامه ابنشهرآشوب ساروی مازندرانی با اشاره به برگزاری کنگره در 29 و 30 آبان در ساری و دوم آذرماه در قم، یادآور شد: آیتالله جوادی آملی، سخنران این کنگره در قم هستند و وزیر ارشاد هم در دومین روز از برگزاری کنگره در ساری حضور مییابد.
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات کنگره ابن شهرآشوب، این است که به محضر رهبری رسیدیم و گزارشی را خدمت ایشان قرائت کردیم، خاطرنشان کرد: رهبری هم ضمن اینکه اصل برگزاری کنگره را تایید فرمودند، عنوان کردند حوزههای علمیه نسبت به مستندسازی آثار ابنشهرآشوب،اقدام کنند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه کتاب المناقب ابنشهرآشوب تاکنون ترجمه نشده بود و به برکت این کنگره ترجمه و 6 جلد از آن آماده شده است، گفت: کتاب آرای فقهی علامه هم در روز کنگره توزیع میشود.
وی خاطرنشان کرد: کتاب المناقب علامه ابن شهرآشوب، توسط فردی پاکستانیالاصل مقیم هند به زبان اردو هم ترجمه شده و به دبیرخانه فرستاده است.
ابراهیمی با بیان اینکه اشعار بسیاری از علامه ابنشهرآشوب مانده که در کتابی با یکهزار صفحه منتشر شده، افزود: علامه ابن شهرآشوب بیش از 20 جلد کتاب دارد./س