به گزارش خبرنگار با شگاه خبرنگاران مرکز یزد
اما در اردکان این مراسم از آداب و رسوم ویژهای برخوردار است، خاصه آن که اگر هیأتی مدعی اولین بانی مراسم بنی اسد در کشورمان باشد.
"هیات عزاداران بنی اسد اردکان" تنها در عصر این روز با اجرای برنامههای ویژه، اقدام قوم بنی اسد را در خاکسپاری پیکرهای شهدای دشت کربلا گرامی میدارند.
"حسین هوشياری" از فرهيختگان اردكان و نوادگان خاندان هوشياري، موسس این هیات مذهبي در اين شهرستان، ميگويد: هیاأت جانسوز و بیریای بنی اسد اردکان به همت مرحوم محمدرضا هوشیاری اردکانی (محمدرضا میرزا علیمحمد) در سال 1325هجری شمسی بنیانگذاری شده است.
وي ادامه ميدهد: وی در سفری که در این سال به همراه فرزندش مرحوم محمود هوشیاری از شعرا و ادیبان معاصر اردکان به کربلای معلی داشته است، این سنت را در آن سرزمین مقدس از شیعیان مقیم آنجا فرا گرفته و در بازگشت به ایران هیأت بنیاسد را برای اولین بار در کشور و اردکان بنیانگذاری میکند.
هوشیاری که هماکنون در غیاب اجدادش مدیریت و هماهنگی این هیأت را بر عهده دارد، عنوان ميكند: مرحوم محمدرضا هوشیاری پس از انتقال این مراسم به اردکان، خانه شخصی خود را واقع در میدان قلعه(جنب محل چرخاب) به عنوان محل استقرار این تجمع قرار میدهد تا این که نامبرده در سال 1339 به رحمت حق پیوست و سپس این هیأت حسيني از سوي فرزندانش مرحومين محمد و محمود هوشیاری تداوم یافت و پس از درگذشت آنان در حال حاضر فرزندانشان از جمله اینجانب، اداره این هیأت را عهدهدار هستيم.
وي در رابطه با آداب و رسوم این هیأت اظهار ميكند: هیأت بنی اسد عصر روز 13محرم به همت مریدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و اهالی محله با پوشیدن لباسهای عربی و با تشکیل هیأت زنجیرزنی و سینهزنی از خانه تاریخی مرحوم هوشیاری راهی تعدادی از هیأتهای عزاداری اردکان از جمله هیأتهای حسینی بازارنو، فاطمیه و هیأت کوشکنو ميشوند و در پایان مراسم با نذورات از عزادارن مذکور پذیرایی میشود.
وی اضافه ميكند: عزاداران با حمل پرچمهای عزا و ابزارآلاتی نظیر بیل و کلنگ و تابوتی از حصیر که نماد تشییع جنازه امام حسین (ع) و شهدای دشت کربلا است، خاکسپاری شهدای دشت تفتیده کربلا در روز سیزدهم محرم سال 61هجری قمری را از سوي قوم بنی اسد یادآوری میکنند.
در این هیأت، عاشقان سرور و سالار شهیدان نیز که در طول سال نذر كردهاند تا برای شفای بیماران و حاجات خود لباس عربی بپوشند، با اجابت خواستهشان عصر این روز، همنوا با این جمعیت به سر و سینه میزنند و اشک ماتم میریزند.
البته لباسها و ملزومات هیأت توسط گروههای مردمی و خیرین تهیه میشود، اما به نظر میرسد براي نگهداشتن این سنت حسنه و روشن نگه داشتن چراغ راه امام حسین(ع) در این هیأت، مسئولین شهرستان بایستی همتی به خرج داده و براي تعمیر و مرمت خانه تاریخی هوشیاری که محل استقرار هیأت بنی اسد است، اقدامي لازم را انجام دهند/س