بهگزارشباشگاه خبرنگاران کرمانشاه؛علیرضا مرادی بیستونی، معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، درباره «ولگش»، گفت : در دامنه کوه بیستون در 400 متری شرق نقش گودرز، تخته سنگ بزرگی قرار دارد که در روی آن نقش هایی کنده شده است.
وی ادامه داد: این تخته سنگ چهار ضلعی منظمی و به بلندی 250 سانتی متر است که گرداگرد آن به شش متر می رسد. در سه جانب آن نقش هایی با برجستگی کم حجاری شده است. نقش وسط مردی است به بلندی 180 سانتی متر با ریش توپی و سبیلی تاب دار و گیسوانی بلند که موهای بلندش را تزئین کرده و نیم تنه ای ساده از کمربندی برمیان بسته که پنج حلقه کمربند آن به خوبی دیده می شود.
مرادی بیستونی افزود: از حلقه میانی دو رشته روبان آویزان است، در دست چپ، جامی به بلندی 13 و دهانه 17 سانتی متر قرار دارد و دست راست را بر فراز آتشدانی دراز کرده و چیزی را در میان انگشتان گرفته که در حال رها کردن در میان آتش است.
وی گفت: آتشدان استوانه پایداری است به بلندی 72 سانتی متر و بر بدنه آتشدان کتیبه پارتی کنده شده است. کتیبه در 9 سطر از بالا تا پایین آتشدان نوشته شده که به علت آهکی بودن سنگ به مرور قسمتی از آن محو و ناخوانا شده است.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، تصریح کرد: این نقش مربوط به ولگش پادشاه اشکانی است اما به دلیل فرسایش و موقعیت نامناسب استقرار این قطعه سنگ مشخص نیست که مربوط به کدام ولگش می باشد.
مرادی بیستونی خاطرنشان کرد: در طرف دیگر تصویر فرد جوانی است که لباسی شبیه لباس ولگش بر تن دارد./س