به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، موسی صابری در جمع خبرنگاران بجنورد، افزود: برخی از این گونه های گیاهی به دلیل خواص سرشار درمانی، قابلیت صدور به کشورهای خارجی را دارند.
وی مهمترین نوع گیاهان دارویی این خطه را که در قالب ذخیره گاه گیاهی مورد حفاظت قرار دارند را شامل لاله واژگون، قره قات و باریجه اعلام کرد که برداشت لاله واژگون و قره قات از پهنه های منابع طبیعی استان ممنوع است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: هم اکنون 13 طرح در زمینه توسعه و تکثیر گیاه دارویی باریجه به مساحت 54 هزار هکتار در دست اجراست که سالانه حدود 23 تن باریجه از این اراضی برداشت می شود.
وی از زرشک کوهی، بادرنج، آنخ، چای چوپان و گونبه عنوان دیگر گیاهان دارویی مهم موجود در عرصه های منابع طبیعی استان نام برد.
صابری اصلی ترین مشکل پیش روی طرح های توسعه گیاهان دارویی در این استان را علاوه بر بسته بندی، عدم رغبت سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش و نیز پراکندگی حوزه های رویش آن در عرصه های منابع طبیعی دانست.
وی اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی استان آمادگی همکاری در زمینه شناسایی و برداشت برخی از انواع محصولات گیاهان دارویی را با دانشجویان و متخصصان این نوع گیاهان دارد.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: مشارکت دانش آموختگان دانشگاهی در بخش گیاهان دارویی می تواند علاوه بر درآمدزایی بویژه در بخش صادرات، برای آنان ایجاد اشتغال نماید./س