به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، حجتالاسلام والمسلمین علی بنایی در مراسم رونمایی از کتاب «مدینه قم فی المراجع و المصادر العربیه» که به همت بنیاد قمپژوهی در موسسه طلوع مهر برگزار شد، گفت: قریب به 2 سال از فعالیت بنیاد قمپژوهی در حوزه تاریخ و فرهنگ قم میگذرد و تاکنون این بنیاد 20 جلد کتاب در 9 عنوان چاپ کرده و 20 جلد دیگر نیز آماده انتشار است.
وی در خصوص جلسات هفتگی بنیاد قمپژوهی خاطرنشان کرد: این جلسات به صورت خودجوش و با حضور کسانی که به فرهنگ و رسوم قم علاقهمند هستند، تشکیل میشود و به نوعی تاریخ شفاهی قم در این جلسات رقم میخورد.
رئیس بنیاد قمپژوهی با بیان اینکه قم در طول تاریخ منشا اثرات مهمی بوده است، اظهار داشت: ضروری است تاریخ قم در برهههای مختلف به بهترین شکل ضبط شود تا از تحریفات پیشرو مصون بماند.
وی ادامه داد: نه تنها در ایران بلکه در دنیا کمتر شهری مثل قم از لحاظ سبقه تاریخی و مذهبی مییابیم بنابراین نمیتوان نسبت به تاریخ قم بیتفاوت بود.
بنایی با تمجید از فعالیتهای کتابخانه حضرت آیتالله العظمی مرعشینجفی (ره) در حوزه تاریخ قم، از این کتابخانه به عنوان یکی از ذخایر جهان اسلام نام برد و اظهار داشت: خوشبختانه این کتابخانه با نظر حجتالاسلام سید محمود مرعشینجفی (ره)، بخشی را به آثار مربوط به قم اختصاص داده است و برخی کتب بنیاد قمپژوهی نیز با همکاری این کتابخانه به چاپ رسیده است.
وی گفت: کتبی چون تحفه الفاطمیین فی ذکر احوال قم و القمیین و مدینه قم فی المراجع و المصادر العربیه با همکاری مشترک با کتابخانه حضرت آیتالله العظمی مرعشینجفی (ره) به چاپ رسیده است و انشاءالله این همکاری در چاپ سایر آثار ادامه مییابد.
رئیس بنیاد قمپژوهی خاطرنشان کرد: کتابخانه تخصصی قمپژوهی حدود 400 جلد کتاب را گردآوری کرده و آماده است تا خدماتش را به علاقهمندان این حوزه ارائه دهد همچنین این بنیاد درصدد است بهزودی گاهنامهای در خصوص تاریخ و فرهنگ قم به چاپ برساند./س