به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
مریم شیرمستی گفت: گوشت بوقلمون و بلدرچین محتوای آهن فروانی در حد گوشت قرمز دارد و برای برطرف کردن کم خونی مصرف متعادل آن توصیه می شود.
وی با اشاره به اینکه این نوع گوشت ها دارای مقادیر فراوانی روی هستند، یادآوری کرد: این میزان روی برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ریزش مو مفید است.
به گفته این کارشناس تغذیه روی موجود در گوشت بلدرچین و بوقلمون همچنین برای عضله سازی در جوانان و نوجوانان بسیار مفید است.
شیرمستی با تاکید بر اینکه مقادیر فراوانی از ویتامین های گروه B در گوشت بوقلمون و بلدرچین وجود دارد، خاطرنشان کرد: این ویتامین ها برای برطرف کردن کم خونی های ناشی از ویتامین B یا آنمی کشنده مفید است و مصرف آن برای خانم های باردار توصیه می شود.
وی ادامه داد: گوشت بلدرچین و بوقلمون از گوشت های سفید از جمله مرغ خواص بیشتری دارد و مقدار ترکیبات مصنوعی و هورمونی در آن بسیار کمتر از گوشت مرغ است.
این کارشناس تغذیه اظهارداشت: مصرف این گوشت ها از جهت مقدار مناسب پروتئین برای افرادی که بدنسازی می کنند هم مفید است.
شیرمستی مصرف بیش از حد گوشت بلدرچین و بوقلمون را برای افرادی که اسید اوریک بالایی دارند نامناسب دانست.
وی در خصوص مصرف تخم بلدرچین هم افزود: تخم بلدرچین بسیار طبیعی تر از تخم مرغ است، زیرا مواد مصنوعی و هورمونی موجود در آن کمتر است و مصرف آن برای کودکان توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: لیسیتین موجود در زرده تخم بلدرچین برای بهبود عملکرد سلول های مغزی و تقویت حافظه نیز موثر است.
شیرمستی با بیان اینکه محتوای کلسترول تخم بلدرچین پایین تر از تخم مرغ است، یادآوری کرد: این امر به دلیل آن است که حجم زرده تخم بلدرچین از تخم مرغ کمتر است و البته همین حجم زرده محتوای کلتسرول پایین تری نسبت به تخم مرغ دارد.
وی با اشاره به اینکه نباید در مصرف تخم بلدرچین هم زیاده روی کرد، گفت: بهتر است تخم بلدرچین به صورت آب پز و همراه با سبزیجات مصرف شود.
به گفته این کارشناس تغذیه تخم بلدرچین آب پز راحت تر از تخم بلدرچین نیمرو هضم می شود و چنانچه افراد مجبور به استفاده تخم بلدرچین به صورت نیمرو شدند از سرخ کردن آن با کره پرهیز کنند./ب